UBS, cea mai mare banca din Elvetia, a inregistrat anul trecut o scadere de 1% a activelor administrate, in timp ce activele Bank of America Merrill Lynch s-au redus cu 2%, iar cele ale Morgan Stanley cu 2,8%.

La nivelul industriei, activele aflate in administrare au scazut cu 1%, din cauza incetinirii activitatilor pietelor emergente, a volatilitatii crescute si a ezitarilor clientilor, se arata in studiu. Intrarile nete de fonduri noi, care sunt un indicator important al profiturilor viitoare in administrarea activelor, au scazut cu 6,9%, la nivelul pietei.

Pentru primele 25 de banci mari, declinul activelor administrate a fost mai accentuat, chiar daca intrarile de fonduri noi au crescut cu o treime. ”In ultima instanta, liderii din piata s-au concentrat agresiv pe imbunatatirea eficientei costurilor, in modele operationale, pentru a depasi aceasta perioada dificila”, a declarat Sebastian Dovey, director partener la Scorpio.

Credit Suisse, a doua mare banca din Elvetia, a consemnat o scadere de 7,2% a activelor administrate, la 687,3 miliarde de dolari, coborand in urma Morgan Stanley. Cu mai putin de jumatate din activele administrate de Morgan Stanley, Credit Suisse ar trebui sa isi majoreze portofoliul cu 750 de miliarde de dolari pentru a intra in top trei.

Sursa foto: Shutterstock