Avocatul lui Bogdan Olteanu a anuntat ca acesta isi va da luni demisia din functia de viceguvernator, pentru persoanele onorabile si cinstite care lucreaza la BNR si pentru ca imaginea institutiei “nu merita tarata in aceasta poveste”. Potrivit ultimelor informatii, judecatorii au decis plasarea lui Olteanu in arest la domiciliu.

Avocatul Florin Durgheu a spus sa Bogdan Olteanu nu a cerut si nu a primit bani de la Sorin Ovidiu Vintu, acesta fiind “consternat” de acuzatiile DNA. “Luni, domnul Olteanu isi va da demisia din functia de viceguvernator, pentru persoanele onorabile si cinstite care lucreaza acolo si pentru ca imaginea acestei institutii nu merita tarata in aceasta poveste”, a declarat avocatul, dupa judecarea la Inalta Curte de Casatie si Justitie a propunerii procurorilor anticoruptie de arestare preventive a lui Bogdan Olteanu, instanta urmand sa dea o decizie, conform News.ro.

Viceguvernatorul BNR a fost retinut si este acuzat de DNA ca a primit un milion de euro si sprijin electoral de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, in schimbul unor demersuri la membri ai Guvernului pentru numirea lui Liviu Mihaiu, in 2008, in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

Potrivit procurorilor DNA, Bogdan Olteanu era presedinte al Camerei Deputatilor cand ar fi comis fapta de trafic de influenta, repectiv in iulie - noiembrie 2008. Banii de la Sorin Ovidiu Vintu ar fi ajuns la Bogdan Olteanu printr-un intermediar, la sediul unui partid politic, sustin procurorii.

DNA a anuntat ca se fac acte de urmarire penala in aceasta cauza si fata de alte persoane.

Citeste si:
DNA nu e de acord cu arestul la domiciliu al lui Bogdan Olteanu
Bogdan Olteanu ar putea...

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, ca lui Olteanu i-ar fi fost dusa suma de doua milioane de euro cash, de la Sorin Ovidiu Vintu, printr-un intermediar, dupa ce cei doi se intalnisera la proprietatea omului de afaceri, in Delta Dunarii. Din aceasta suma, un milion de euro i-ar fi revenit lui Calin Popescu Tariceanu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a reactionat, vineri dimineata, la retinerea viceguvernatorului Bogdan Olteanu pentru trafic de influenta, precizand ca actiunea DNA nu afecteaza activitatea bancii centrale, iar atributiile viceguvernatorului urmeaza sa fie preluate de catre ceilalti membri ai conducerii executive a BNR. Statutul BNR prevede ca un membru al conducerii institutiei poate fi schimbat din functie doar de catre Parlament.

Bogdan Olteanu este membru al Consiliului de Administratie si viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei din octombrie 2009, potrivit CV-ului sau, postat pe site-ul Bancii Nationale. In perioada 2006 - 2008, Bogdan Olteanu a fost presedinte al Camerei Deputatilor, iar din decembrie 2008 si pana in octombrie 2009 a fost vicepresedinte al Camerei.

Bogdan Olteanu a fost membru PNL din 1991, ocupand mai multe functii la organizatia de tineret, pana la cea de presedinte al Tineretului National Liberal, intre 1998-2000. In noiembrie 2004, Olteanu a fost ales deputat de Bucuresti pe listele Aliantei Dreptate si Adevar.

Citeste si:
ICCJ a facut dezvaluiri in cazul lui Bogdan Olteanu
Documentele bancare si...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Bogdan Olteanu, dus din Arestul Capitalei la DNA