Analistii prognozau un profit net al Alianz de 1,53 miliarde de euro.

Allianz, cel mai mare asigurator din Europa, a consemnat un impact de 352 de milioane de euro asupra profitului net din vanzarea asteptata a activelor sud-coreene, ale caror performante sunt sub obiectivele companiei, conform News.ro.

Allianz a confirmat insa estimarea ca va indeplini in acest an tinta unui profit operational de 10,5 miliarde de euro, +/- 500 milioane de euro, marja reflectand incertitudinile legate de catastrofele naturale si evolutiile din piata financiara. Profitul operational al Allianz a scazut cu 17%, la 2,4 miliarde de euro in trimestrul al doilea, in timp ce veniturile au coborat cu 2,5%, la 29,4 miliarde de euro.

Ca si in cazul altor companii de asigurari, afacerile Allianz in domeniul proprietatilor si accidentelor au contribuit la declinul cu 37% al profitului operational pe segmentele respective. Allianz, proprietarul fondului american de investitii Pimco, a precizat ca retragerile de fonduri pe segmentul obligatiunilor a incetinit, dar a adaugat ca mai are de lucrat pentru redresarea diviziei, al carei profit operational a scazut usor.

Sursa foto: JPstock / Shutterstock.com