Participantii la fondurile de pensii administrate privat (Pilonul II) pot afla, in termen de maximum 10 zile, denumirea fondului la care sunt alocati, prin intermediul unei aplicatii, lansata de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

"Noul instrument ofera un plus de transparenta si scurteaza timpul de solutionare a acestui tip de solicitari, intregul proces fiind gestionat online. Aplicatia poate fi accesata, in conditii de deplina siguranta, atat de pe dispozitive desktop, cat si de pe dispozitive mobile". Aplicatia, realizata in parteneriat cu administratorii fondurilor de pensii private, ar avea ca principale functii:

  • Colectarea online a datelor de identificare ale petentului;
  • Identificarea automata a participantilor in Registrul participantilor la fondurile de pensii administrate privat;
  • Transmiterea de notificari catre administratorii fondurilor sau catre Autoritate dupa depunerea unei cereri, in functie de rezultatul obtinut dupa interogarea bazei de date;
  • Instiintarea ASF asupra preluarii sesizarii de catre administratorul fondului de pensii;
  • Gestionarea stadiului petitiilor;
  • Supravegherea de catre ASF a evolutiei tuturor sesizarilor primite, astfel incat termenele de solutionare sa fie respectate.

Proiectul, implementat de catre ASF, vine ca urmare a numarului mare de solicitari privind aflarea apartenentei la un fond de pensii administrat privat din partea participantilor la Pilonul II. Acestea reprezentau peste 90% din obiectul petitiilor referitoare la sectorul pensiilor private primite de catre ASF. Mai mult, in anul 2015 a fost inregistrata pe acest segment o crestere cu aproape 40% a numarului de petitii fata de anul anterior (de la 817 la 1.129), formulate in principal de catre participantii alocati prin intermediul procesului de repartizare aleatorie la fondurile de pensii.

Aplicatia poate fi accesata aici.

Sursa foto: Vladyslav Starozhylov / Shutterstock 17

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri