Vicepresedintele Senatului Ioan Chelaru declarat, dupa sedinta Biroului Permanent, ca a existat din partea unui coleg o solicitare de convocare a Birourilor Permanente, pentru a pune in discutie o chestiune aflata la ordinea zilei si care framanta cetatenii romani, si anume situatia de pe piata asigurarilor auto, conform News.ro.

”Exista mai multe discutii, si in Biroul permanent au fost multe discutii, privind modul in care Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) controleaza situatia de pe aceasta piata. Cei doi presedinti (ai Camerei Deputatilor si Senatului - n.r.) se vor intalni pentru a stabili o eventuala sedinta de Birouri reunite”, a mai spus Ioan Chelaru.

Transportatorii au anuntat ca vor protesta in fiecare prima zi lucratoare a saptamanii, la nivel national, in semn de avertisment, urmand ca in 14 - 15 septembrie sa organizeze un miting de amploare. Un raport al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), care supravegheaza si piata asigurarilor, arata ca pretul mediu al unei polite RCA pentru camioanele cu masa mai mare de 16 tone a fost in iulie de 10.704 lei, cu 121% peste nivelul inregistrat in al doilea trimestru din 2015, de 4.843 lei.

Sursa foto: Bohbeh / Shutterstock.com