"Acolo unde avem pensii contributive avem si un sistem de pensii durabil. O exacerbare a pensiilor speciale, care ies in afara sistemului contributiv, risca sa puna in pericol sistemul de pensii", a spus premierul, conform News.ro.

El a vorbit despre numarul locurilor de munca din Romania, care a crescut cu 152.000 fata de iulie 2015. Aproximativ 140.000 de salariati in plus au aparut in sectorul privat, iar alti 12.000 in sectorul public. Majoritatea noilor angajati din sistemul privat sunt din zona serviciilor.

"Vedem o continuare a tendintei de scadere a somajului, la 6,3% in acest prim temestru, fata de 6,8% in primul semestru al anului trecut. In ciuda acestei scaderi generale a somajului, somajul ramane ridicat, in jur de 20-21% la tineri, si aici trebuie sa ne concentram atentia in anii care vin pentru a stimula crearea de locuri de munca", a atras atentia premierul.

Ciolos a spus ca, odata cu scaderea somajului, cresterea economica pe care o inregistreaza Romania a dus si la cresterea nivelului de salarizare, cu aproximativ 12% fata de 2015, diferentele vazandu-se in special in sectorul IT si in industria alimentara si cea textila. In ceea ce priveste sistemul de asistenta sociala, premierul a afirmat ca intentioneaza sa reaseze ponderea de la beneficii financiare catre servicii sociale, care sa incurajeze incluziunea si crearea de locuri de munca, pentru ca actuala crestere economica sa ramana sustenabila pe termen lung.

Sursa foto: agerpresfoto