Anularea pensiilor speciale va fi dezbatuta marti de catre Comisia de munca a Camerei Deputatilor, a anuntat senatorul PNL Alina Gorgiu facand si o serie de precizari despre pozitia pe care o are partidul pe care il reprezentina fata de aceste pensii.

Eliminarea pensiilor speciale este un subiect extrem de disputat in ultima perioada, Gorghiu fiind de parere ca acestea trebuie anulate cat mai curand pentru a nu mai exista mai multe categorii de pensionari in Romania, situatie pe care o descrie ca fiind o "anomalie". Redam mai jos postarea integrala a acesteia de pe pagina sa personala de Facebook:

"Astazi, despre pensiile speciale! Va convine sa existe mai multe categorii de pensionari in Romania? Sunt convinsa ca nu. Iata de ce aceasta anomalie trebuie sa inceteze de urgenta si PNL va actiona in consecinta marti, in Comisia de munca de la Camera Deputatilor, cand se vor dezbate doua proiecte legislative, de la PNL si USR, privind anularea pensiilor speciale. La contributii egale trebuie sa existe pensii egale, cu exceptiile care exista in celelalte tari membre NATO si UE. Iar beneficiile vor fi enorme:
- stoparea starii de dezaprobare si nemultumire in randul majoritatii populatiei;
- eliminarea diferentelor foarte mari intre pensia media si cele care se impun a ramane pensii de serviciu;
- eliminarea dezechilibrelor majore la fondul de pensii;
- alinierea legislatiei nationale privind sistemul de pensii cu recomandarile UE.
Gogoasa umflata numita pensii speciale trebuie eliminata!
Asa este normal, asa este corect, se impune a fi si legal.
Guvernarea PNL este una responsabila!"

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri