Camera Deputatilor a adoptat proiectul privind eliminarea pensiilor speciale

Camera Deputatilor a adoptat, marti, proiectul privind eliminarea pensiilor speciale. S-au inregistrat 247 voturi pentru, niciun vot contra si 21 abtineri, scrie Agerpres.

Deputatii au adoptat astazi proiectul care ii lasa fara indemnizatii speciale pe fostii parlamentari, magistrati si pe functionarii publici cu statut speciale, in ciuda protestelor din ultimele zile. Grefierii au protestat astazi si au discutat cu premierul Ludovic Orban.

Astfel, proiectul prevede eliminarea pensiile speciale, cu exceptia pensiilor militarilor si politistilor.

Deputatii au respins amendamentele introduse in Comisia pentru munca, la propunerea deputatului PSD Adrian Solomon, cele referitoare la abrogarea rentelor viagere ale artistilor si sportivilor.

Astfel, au fost eliminate amendamentele care abrogau indemnizatia pentru activitatea de liber profesionist a artistilor interpreti sau executanti din Romania, indemnizatia pentru pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite si recunoscute ca persoane juridice de utilitate publica si indemnizatia de merit.

Citeste si:
Toți parlamentarii USR și-au anunțat demisia
BREAKING: Toți parlamentarii...

Camera Deputatilor este for decizional.

Dezbaterea de astazi din cadrul Camerei Deputatilor a iscat mai multe discutii aprinse, mai ales dupa ce liderul deputatilor PNL, Florin Roman, i-a indemnat pe cei care sustin ca pensiile speciale nu sunt mari "sa urmareasca cifrele", potrivit Ziare.com.

"Cea mai nesimtita pensie este de 77.000 de lei in prezent, este a unui fost comandant magistrat din perioada comunista. In 2017 pensia respectiva era de 33.000 de lei, azi a ajuns la 77.000 lei. Ii rog pe cei care nu vor sa vada adevarul sa urmareasca cifrele, ca sa nu existe niciun dubiu ca initiatorii, cei de la PSD, vor azi altceva", a zis Florin Roman in plen.

Citeste si:
Sărăcia și lipsa de educație stau la baza traficului de minori
Comisie instituită după cazul...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri