Tarifele RCA prea mici ar putea impinge unele firme de asigurari sa nu mai vanda polite auto obligatorii, in contextul in care asistam la un paradox al pietei, in care firmele de asigurare mai mult se inghesuie sa iasa din piata, nu sa concureze intre ele, a declarat presedintele Uniunii Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania ( UNSICAR), Bogdan Andriescu.

ASF a anuntat, saptamana trecuta, ca va stabili in 30 de zile tarife maxime pentru fiecare categorie de vehicule pentru politele RCA, asa cum prevede ordonanta de urgenta publicata recent in Monitorul Oficial. Tarifele vor fi inghetate timp de sase luni, potrivit acordului stabilit intre guvern si transportatori, conform News.ro.

Insa stabilirea unor tarife prea mici ar putea obliga unele companii sa iasa de pe aceasta piata, avertizeaza seful UNSICAR.
”Asistam la un paradox pe aceasta piata. Astfel, in loc sa avem concurenta, firmele se inghesuie sa fuga de pe aceasta piata”, a spus Andriescu, pentru News.ro.

Guvernul a aprobat, recent, la presiunile patronatelor din transportul rutier, o Ordonanta de Urgenta care impune inghetarea preturilor RCA pentru sase luni, prin fixarea unor preturi maxime de catre ASF. Surse din piata au declarat, pentru News.ro, ca mai multe companii prezente pe piata RCA asteapta sa afle tarifele maxime stabilite de ASF pentru a decide daca vor ramane sau nu pe piata RCA.

”In functie de tarifele stabilite de ASF, firmele de asigurari vor decide daca vor continua sau nu sa mai vanda asigurari RCA”, au declarat, pentru News.ro, surse din piata. In cazul in care tarifele maxime fixate de catre ASF pe perioada inghetarii preturilor vor fi considerate prea mici, companiile de asigurari vor fi dezinteresate sa vanda polite, ceea ce ar putea genera probleme soferilor carora le expira politele.

Piata RCA este zguduita de probleme, in conditiile in care doua companii de pe piata, Astra si Carpatica Asig, au intrat in faliment, iar City Insurance si Euroins se afla in diverse proceduri speciale. Pe piata RCA au ramas acum doar opt jucatori: Euroins, City Insurance, Allianz-Tiriac, Generali, Asirom, Omniasig, Groupama si Uniqa.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri