Restructurarea va afecta sub 12% din forta de munca de 52.000 de angajati ai bancii, in conditiile in care aproape 1.000 de posturi vor fi desfiintare la furnizori si nu la companie in sine. Spre deosebire de masurile de restructurare ale altor banci, pentru cresterea profitabilitatii, ING a precizat ca o parte din reducerile de locuri de munca vor avea loc in urma combinarii platformelor tehnologice cu centrele de control al riscurilor, pe langa costurile mai mari legate de reglementarile mai stricte si nivelul scazut al dobanzilor, conform News.ro.

ING va investi 800 de milioane de euro in platformele sale tehnologice, care vor fi extinse in urmatorii cinci ani pe pietele din Spania, Italia, Franta, Austria si Cehia. Banca olandeza a avut succes, in special in Germania, cu un model de afaceri concentrat pe o prezenta fizica scazuta si derularea operatiunilor destinate persoanelor fizice online, castigand in acest fel clienti de la Deutsche Bank.

In Olanda si Benelux, unde vor fi desfiintate cele mai multe locuri de munca, respectiv 3.500 in Belgia si 2.300 in Olanda, compania integreaza subsidiara belgiana Record Bank, a doua mare banca de retail din tara respectiva, cu ING. ING urmeaza sa inregistreze costuri de restructurare de 1,1 miliarde de euro, din care 1 miliard de euro in trimestrul urmator.