ING a anuntat ca intentioneaza sa desfiinteze 7.000 de locuri de munca si sa investeasca 800 de milioane de euro in platformele sale digitale, pentru a obtine economii anuale de 900 de milioane de euro pana in 2021, a anuntat luni cel mai mare grup de servicii financiare din Olanda, care este prezent si in Romania, conform Reuters.

Restructurarea va afecta sub 12% din forta de munca de 52.000 de angajati ai bancii, in conditiile in care aproape 1.000 de posturi vor fi desfiintare la furnizori si nu la companie in sine. Spre deosebire de masurile de restructurare ale altor banci, pentru cresterea profitabilitatii, ING a precizat ca o parte din reducerile de locuri de munca vor avea loc in urma combinarii platformelor tehnologice cu centrele de control al riscurilor, pe langa costurile mai mari legate de reglementarile mai stricte si nivelul scazut al dobanzilor, conform News.ro.

ING va investi 800 de milioane de euro in platformele sale tehnologice, care vor fi extinse in urmatorii cinci ani pe pietele din Spania, Italia, Franta, Austria si Cehia. Banca olandeza a avut succes, in special in Germania, cu un model de afaceri concentrat pe o prezenta fizica scazuta si derularea operatiunilor destinate persoanelor fizice online, castigand in acest fel clienti de la Deutsche Bank.

In Olanda si Benelux, unde vor fi desfiintate cele mai multe locuri de munca, respectiv 3.500 in Belgia si 2.300 in Olanda, compania integreaza subsidiara belgiana Record Bank, a doua mare banca de retail din tara respectiva, cu ING. ING urmeaza sa inregistreze costuri de restructurare de 1,1 miliarde de euro, din care 1 miliard de euro in trimestrul urmator.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri