Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a anuntat marti ca ramburseaza in luna decembrie companiilor din Romania 763,57 milioane de lei din taxa pe valoarea adaugata (TVA), din care prima transa, in valoare de 258,45 milioane lei, va fi achitata marti.

Urmatoarea transa va fi achitata pe 28 decembrie, in valoare de 367,13 milioane lei. Din totalul rambursarilor aprobate, companiile vor primi 625,58 milioane lei sub forma de restituire, iar 39,76 milioane lei se vor compensa. ”Deconturile cu compensare integrala au o valoare totala de 43,26 milioane de lei, iar deconturile cu compensare partiala totalizeaza 54,97 milioane de lei. In cazul compensarilor totale sau partiale se solutioneaza toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare”, se arata in comunicat, conform News.ro.

Sunt cuprinse toate deconturile de TVA inregistrate pana la 23 noiembrie 2016, cu exceptia celor aferente operatiunilor de import solutionate pana la 25 noiembrie 2016. In luna noiembrie, valoarea TVA rambursata firmelor de catre ANAF a fost mai mare, de 995,81 milioane lei. In acest an, Fiscul a rambursat firmelor cele mai mari sume din TVA in luna aprilie, in valoare de 1,3 miliarde lei, si in iulie, de 1,2 miliarde lei.

Sursa foto: Shutterstock


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Burghelia, Confidas: Statul trebuie sa se digitalizeze in 2020