Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a anuntat, vineri, ca ramburseaza companiilor din Romania, in luna februarie, 691,81 milioane de lei din taxa pe valoarea adaugata (TVA), din care prima transa, in valoare de 203,85 de milioane de lei, va fi achitata luni.

Potrivit ANAF, deconturile cu restituire si compensare se ridica la 631,46 milioane de lei, iar deconturile cu compensare integrala au un cuantum de 60,35 milioane de lei, conform News.ro.

In cazul compensarilor totale sau partiale se solutioneaza toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare, iar in cazul sumelor de restituit, care totalizeaza 563,50 milioane de lei, plata efectiva este realizata in doua transe - prima transa, in valoare de 203,85 de milioane de lei, va fi platita in 13 februarie, iar a doua transa, de 359,65 milioane lei, va fi virata in 28 februarie.

Sumele includ, in ordinea vechimii, toate deconturile de TVA solutionate prin decizii de rambursare inregistrate in baza de date pana la 07.02.2017, precizeaza sursa citata. In luna ianuarie, valoarea TVA rambursata firmelor de catre ANAF a fost mai mare, de 1,07 miliarde lei. La finalul anului trecut, Fiscul a majorat cu 685,19 milioane lei, pana la 1,44 miliarde lei, valoarea TVA rambursata in luna decembrie companiilor din Romania, la doar o zi dupa ce datele privind executia bugetara au aratat un deficit bugetar la 11 luni cu mult sub nivelul programat.

Citeste si:
Florin Citu: PSD a condus economia pe metoda Al Capone, cu doua bugete
Ministrul de Finante: PSD a...
Sursa foto: Shutterstock/Melpomene

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Fiscul bate mai des la usa firmelor: inspectiile au crescut de 3 ori