Pe langa segmentul de autoturisme, cresteri importante ale finantarilor au fost inregistrate anul trecut la vehicule comerciale usoare (+78%), in timp ce segmentul de vehicule comerciale grele a crescut cu 7%, potrivit News.ro.

Finantarile pentru segmentul de leasing pentru echipamente au crescut cu 28% fata de anul precedent.

Compania a inregistrat in 2016 un profit de 27,3 milioane lei, iar veniturile totale ale companiei au ajuns la nivelul de 178,7 milioane de lei.

BCR Leasing avea la finele anului trecut un portofoliu compus din 80% leasing auto si 20% leasing pentru echipamente si utilaje. Finantarile pentru autoturisme au reprezentat aproximativ 25% din portofoliu, vehiculele comerciale usoare - 10%, iar vehiculele comerciale grele - 45% din totalul finantarilor companiei.

Citeste si:

Compania a incheiat, la sfarsitul lunii februarie, al 100.000-lea contract din portofoliu, parte dintr-o tranzactie mai mare de finantare a unei semiremorci in valoare de 22.500 euro, acordat unei firme din Sebes.

Subsidiara de leasing operational a companiei, BCR Fleet Management, administra la finalul anului trecut o flota de 3.655 de vehicule, in crestere cu 25% fata de 2015.

Principalii jucatori din piata de leasing operational sunt LeasePlan Romania, Arval Service Lease Romania, ALD Automotive, Porsche Mobility si BCR Fleet Management.

Sursa foto: shutterstock.com