Profitul net al companiei de asigurari Groupama Asigurari crescut, in 2016, cu 30%, pana la 30 milioane lei. Potrivit directorului general, Francois Coste, compania estimeaza un nivel similar al profitului net pentru acest an. De asemenea, Groupama Asigurari a inregistrat, in 2016, o crestere de 15,8% al primelor brute subscrise (PBS) fata de anul anterior, pana la nivelul de 932,3 milioane lei (207 milioane euro).

Pe zona de RCA, Groupama a avut un avans de 62,2% anul trecut, fata de 2015, pana la 282,2 milioane lei, iar prima medie a crescut, pe acest segment, cu 18% anul trecut, a declarat directorul adjunct al Groupama, Calin Matei, potrivit News.ro.

”Pe zona de RCA, unde am crescut cu 62,2%, am avut si anul trecut o politica prudenta privind expunerea pe aceasta linie”, a declarat Matei.

Asigurarile CASCO au crescut cu 6,3%, pana la 357,7 milioane lei. Segmentul property, inclusiv agro, a avut un avans de 1,5%, pana la 193,7 milioane lei. Pe linia asigurarilor de sanatate si accidente, compania a avut un avans de 52,3%, pana la 23 milioane lei. Singura scadere a inregistrat-o zona asigurarilor de viata, minus 32%, pana la 31,4 milioane lei.

Profitul net al companiei de asigurari Groupama Asigurari crescut, in 2016, cu 30%, pana la 30 milioane lei. Potrivit directorului general, Francois Coste, compania estimeaza un nivel similar al profitului net pentru acest an.

Citeste si:
Groupama Asigurări acoperă, "în mod excepțional", îmbolnăvirile de...
CORONAVIRUS | Groupama...

”Pentru acest an, estimam un avans de 10% al primelor brute subscrise si un nivel similar al profitului net, circa 30 milioane lei”, a declarat Coste.

Groupama Asigurari se afla, dupa primele noua luni ale anului trecut, pe locul patru in topul asiguratorilor din punct de vedere al cotei de piata, cu un procent de 9,9%, potrivit datelor Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Sursa foto: spectrumblue / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Mercedes-Benz Vans lansează o campanie de sprijin pentru antreprenori
Setari Cookie-uri