Guvernul a aprobat anul trecut, la presiunile patronatelor din transportul rutier, o Ordonanta de Urgenta care impune inghetarea preturilor RCA pentru sase luni, prin fixarea unor preturi maxime de catre ASF. Perioada de plafonare a inceput in 18 noiembrie 2016 si va expira pe 18 mai, potrivit News.ro.

”Estimam pierderi pe anumite segmente ale zonei de RCA, dupa introducerea plafonarii. La nivelul intregului an, am terminat pe break-even. Este greu de vazut clar acum, efectele le vom cunoaste cu adevarat peste 18-24 luni”, a afirmat directorul adjunct.

Compania a inregistrat o crestere de 15,8% al primelor brute subscrise (PBS) anul trecut, fata de anul anterior, cu cinci puncte procetuale peste nivelul mediu al pietei, pana la nivelul de 932,3 milioane lei (207 milioane euro), in contextul unui avans pe sectorul asigurarilor auto obligatorii RCA.

Prima medie pe RCA a crescut anul trecut cu 18%, iar nivelul primelor brute subscrise a avansat, pe acest segment, cu 62,2% anul trecut, fata de 2015, pana la 282,2 milioane lei.

Sursa foto: Shutterstock/Uber Images