Subscrierile Groupama Romania pentru prime de asigurare au scazut cu 10,8% in prima jumatate a anului fata de perioada similara a anului trecut, la 324,1 milioane lei, in timp ce compania a inregistrat un rezultat net pozitiv, cu un castig net de 8,8 milioane lei, de la pierderi de 18,9 milioane lei.

"Societatea a incheiat primul semestru al anului in curs cu un rezultat consolidat satisfacator. In primele sase luni ale anului, compania a inregistrat un profit de 8,8 milioane de lei, fata de pierderi de 18,9 milioane de lei in primele sase luni ale anului trecut. Compania a reusit, astfel, performante semnificative atat in ceea ce priveste cresterea pe liniile de business profitabile cat si in procesul de reducere a cheltuielilor", se arata intr-un comunicat al societatii, potrivit Mediafax.

In perioada analizata, primele subscrise in primul semestru au insumat 324,1 milioane de lei, cu 10,8% mai putin fata de aceeasi perioada a anului trecut, scadere cauzata aproape exclusiv de reducerea voluntara si temporara pe segmentul asigurarilor RCA si de reducerea activitatii pe segmentul riscuri financiare. Evolutia primelor subscrise pe segmentul de asigurari generale a consemnat venituri de 304,1 milioane de lei si reprezinta 94% din totalul primelor subscrise.

Evolutia asigurarilor CASCO sustine cresterea asigurarilor de viata

Asigurarile de viata au insumat 20 milioane de lei, in crestere cu 5,5%, si reprezinta 6% din totalul primelor brute subscrise. Potrivit companiei, rezultatul pe segmentul asigurarilor generale este influentat de evolutia asigurarilor CASCO, unde Groupama si-a consolidat pozitia in piata si este al doilea mare jucator pe aceasta linie de business in conditiile unei piete in scadere in primele patru luni ale anului.

Primele subscrise pe acest segment au atins 156,7 milioane de lei, ceea ce reprezinta un avans de 5,6% comparativ cu luna iunie 2013. De asemenea, evolutia subscrierilor pe asigurari generale a fost influentata de scaderea voluntara a expunerii pe segmentul RCA (cu 47% mai putin fata de anul anterior, la 45,2 milioane de lei), ca urmare a unui nou plan tarifar si introducerea unui nou proces de selectie a riscurilor.

"Aceste masuri au generat si o scadere a ratei daunei cu 7,4 puncte procentuale fata de sfarsitul anului 2013 si o reducere semnificativa a volatilitatii acestei linii de business", se arata in comunicat. Primele subscrise in cazul asigurarilor de proprietati (inclusiv asigurarile agricole) au coborat cu 0,5%, la 76,3 milioane de lei, in contextul unei scaderi de 5% a pietei in primele patru luni ale anului.

In plus, regresul asigurarilor generale a fost determinat si de reducerea semnificativa a activitatii pe linia politelor asociate riscurilor financiare, cu o scadere de 77,6% la nivelul de 4,3 milioane de lei. In cazul asigurarilor de viata, primele subscrise au urcat cu 5,5%, la 20 milioane de lei, in special in cazul asigurarilor de viata cu componenta de protectie, pe fondul cresterilor inregistrate cu partenerii bancari si reteaua proprie de distributie.

"Imbunatatirea rezultatului financiar pozitiv a fost puternic influentata si de implementarea (...) unui program de eficientizare a cheltuielilor fara a renunta insa la investitiile in calitatea produselor si serviciilor precum si a performantei operationale. Cheltuielile totale (achizitie si administrare) au fost reduse cu 17,4% fata de finalul lunii iunie a anului 2013, depasind astfel rezultatul asteptat pentru anul 2014. Imbunatatirea performantei tehnice si eficientizarea cheltuielilor se reflecta intr-o rata combinata consolidata neta pe segmentul asigurarilor non viata, in scadere cu 4,6 puncte comparativ cu finalul lunii iunie 2013", se mai spune in comunicat.

Grupul francez Groupama a intrat in Romania in octombrie 2007, dupa ce a achizitionat integral pachetul de actiuni al BT Asigurari, in urma unei tranzactii de 100 milioane de euro. Anul trecut, subsidiara locala a subscris prime de asigurare de 718 milioane de lei, in scadere cu 11% fata de 2012, pe fondul diminuarii voluntare a expunerii pe segmentul politelor RCA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri