Suma care ar putea fi generata reprezinta aproape jumatate din bugetul total de 540 de milioane de euro al programului Initiativa pentru IMM-uri. Peste 4.300 de IMM-uri, microintreprinderi si startup-uri din Romania ar putea avea un acces mai bun la finantare in cadrul celor trei acorduri, conform News.ro.

Comisarul pentru politica regionala, Corina Cretu, considera ca, prin decizia de a investi 100 de milioane de euro din bugetul politicii de coeziune in acest program de pionierat, Romania va stimula competitivitatea economiei.

In luna octombrie a anului trecut, grupul Bancii Europene de Investitii (BEI) si Guvernul Romaniei au semnat un acord de finantare pentru IMM-uri, prin care sunt alocate 100 milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regionala (FEDR), dar care ar putea mobiliza in urmatorii ani fonduri totale de 580 milioane de euro.

Resursele aditionale ar putea veni de la BEI si din programul Orizont 2020, un amplu program de cercetare derulat de Uniunea Europeana. Prin acest program, este disponibila, la nivelul UE, o finantare de 80 de miliarde de euro pe durata a sapte ani (2014-2020), plus altragerea altor investitii private.

Sursa foto: Ai825/ Shutterstock.com