SeedBlink, platforma de investiții în startup-uri de tehnologie vizează să obțină 3 milioane de euro într-o rundă de tip Serie A, din care 500.000 euro prin equity crowdinvesting. Listarea va fi pe propria platformă, în 27 mai 2021, de la ora 10, investitorii având posibilitatea să participe cu tichete începând de la 2.500 de euro.

Investitorul principal este un VC important din regiune, căruia i se vor adăuga alți investitori instituționali precum și comunitatea SeedBlink. Numele finanțatorului principal va fi anunțat dupa finalizarea procesului de due dilligence.

Evaluarea pre-money a SeedBlink este de 12 milioane de euro.

SeedBlink este o platformă care democratizează accesul la investiții în stadii timpurii pentru investitorii care nu dispun de sume mari sau de timpul necesar pentru a intra în cluburi exclusive.

Au fost obținute 15 milioane de euro prin SeedBlink de la înființare

Platforma a fost lansată în decembrie 2019 de foștii bancheri Andrei Dudoiu și Ionuț Pătrăhău. La începutul anului trecut, Radu Georgescu și Carmen Sebe, doi renumiți specialiști în tehnologie în România, s-au alăturat ca parteneri. Echipa a participat la 45% din rundele de finanțare (Pre-Seed și Seed) ale start-upurilor românești în 2020.

Retail jobs

SeedBlink a lansat 42 de campanii de finanțare în cele 18 luni de la înființare, ajutând astfel startup-urile să atragă o sumă totală în valoare de 15 milioane de euro de la investitori individuali și fonduri de tip VC (55% din sumă prin equity crowdfunding). Rata de succes a campaniilor a fost de 95%. Startup-urile din platformă au atras peste 5.000 de investitori din 15 țări.

Până la sfârșitul anului viitor ne dorim să listăm minimum 150 startup-uri de tehnologie si să avem 30.000 de investitori individuali în platformă. În plus, vrem să depășim venituri de trei milioane de euro în 2022

- Andrei Dudoiu, co-fondator & CEO SeedBlink -

Pentru anul acesta, managementul SeedBlink și-a propus venituri de peste un milion de euro.

Extindere în UE începând din T4 2021

Conducerea SeedBlink are în plan dezvoltarea internațională a platformei începând cu ultimul trimestru al anului în curs prin crearea de parteneriate cu principalele hub-uri de tehnologie din Europa.

Citeste si:
Cine va conduce Asociația Română de Fintech pentru următorii 2 ani
Asociația Română de Fintech...

Intenția SeedBlink este de a modela viitorul tehnologic al Europei prin crearea unei platforme care să îmbine vizibilitatea generată de crowdfunding, flexibilitatea investitorilor de tip angel și structurarea pe care o fac VC-urile. De asemenea, managementul își dorește ca în următoarele trei luni să constituie un Advisory Board cu specialiști seniori din regiune.

"Până de curând, ne-am poziționat ca o platformă de equity crowdfunding pentru startup-uri de tehnologie, dar am identificat mai multe oportunități. Vrem ca investitorii individuali din Europa să beneficieze de posibilitatea de a finanța startup-uri tehnologice alături de business angels profesioniști și parteneri de tip venture capital. De asemenea, ne dorim ca fondatorii să găsească resurse și mentori într-un singur loc. Pe scurt, să creăm o platformă de investiții inovatoare pentru Europa”, a adăugat Andrei Dudoiu.

Citeste si:
Catalyst Romania lansează al doilea fond de venture capital în IT
Catalyst Romania lansează al...

Totodată, managementul platformei își propune să deservească un public mai larg cu produse și servicii. Printre acestea se numără crearea unei piețe secundare, dezvoltarea unei rețele de experți, extinderea modalităților de interacțiune între actorii implicați prin intermediul tehnologiei.

Sursa foto: Amnaj Khetsamtip

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri