“In cazul impozitarii cifrei de afaceri, va fi cota progresiva, dar nu stim cum va functiona, nu avem detaliile in momentul de fata. Dar nu cred ca se poate impozita in mod uniform, in toate domeniile de activitate. Sunt domenii in care, prin definitie, ai cifra de afaceri mare si profit mic, sau domenii in care ai cifra de afaceri mica si profit mare. Mergand pe o impozitare nediferentiata pe domenii de activitate, s-ar putea ca impactul sa fie devastator pentru unele domenii si favorabil pentru altele”, a explicat Ionut Dumitru pentru wall-street.ro.

In opinia sa, noul program de guvernare contine schimbari majore, care trebuie foarte bine cantarite inainte de implementare.

“Directia in care se merge este de impozitare progresiva si a veniturilor si a profiturilor prin introducerea acelei taxe de solidaritate, plus cotele diferentiate de 0 si 10% la impozitarea pe venit. In mod clar, taxa de solidaritate va adauga o presiune fiscala mai mare la cei cu salarii mai mari”, a mai spus Dumitru.