Pentru dezvoltarea acestui hub, Comisia Europeana va investi 500.000 de euro. Aceasta a anuntat ca se vor baza pe initiativele existente si vor fi sustinute workshop-uri in care se vor discuta diferite aspecte legate de implementarea cat mai transparenta a tehnologiei si conform principiilor dupa care activeaza Uniunea Europeana.

In cadrul unei conferinte sustinute in SUA, mai multi antreprenori si oameni care lucreaza cu tehnologia blockchain au discutat despre viitorul principalelor monede digitale si al tehnologiei blockchain.

Majoritatea persoanelor care sunt la curent cu evolutia monedelor digitale vad moneda bitcoin si noul sau rival, ethereum, ca fiind cele mai longevive monede. Balaji Srinivasan, CEO si co-fondatorul startup-ului 21.co, ce activeaza pe piata criptomonedelor si care este recunoscut pentru fondurile atrase prin finantarile cu capital de risc, a pariat ca si peste 5-10 ani, aceste doua monede digitale isi vor pastra pozitiile dominante pe piata, conform Fortune.com.

Peter Smith, CEO si co-fondator al companiei Blockchain, ce se ocupa cu portofelele digitale in care sunt stocate monedele, nu a parut prea entuziasmat de potentialul pe care ethereum il prezinta si a declarat ca, la nivelul companiei, abia acum au inceput pregatirile pentru integrarea acestei monede. De cealalta parte, Mike Cagney, CEO si co-fondator SoFi, un fintech ce ofera servicii financiare echivalente cu ale bancilor, este de parere ca ultimele monede aparute, in special ethereum, au mai mult potential decat bitcoin.

Sursa foto: By Zapp2Photo / shutterstock.com