Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a recuperat, pana in prezent, creante bugetare de 19,45 milioane de lei, in dosarul penal nr. 1191/1/2015 (dosarul Microsoft-n.r.). Statul a vandut 13 imobile confiscate de la inculpati in dosar, la preturi mai mari decat cele stabilite de evaluatori, sustine Fiscul.

“Suma recuperata pana acum la bugetul de stat provine in principal din popriri conturi bancare, popriri ale sumelor datorate de catre terti si valorificarea imobilelor sechestrate”, se arata intr-un comunicat al ANAF.

Institutia anunta ca a organizat trei serii de licitatii prin intermediul carora a vandut 13 imobile sechestrate conform hotararii judecatoresti nr. 258/24.03.2016 pronuntata in materie penala, definitiva prin Decizia penala nr. 162/03.10.2016 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Conform comunicatului ANAF, imobilele sunt spatii comerciale din Bucuresti si au fost adjudecate la valori mai mari decat preturile stabilite de evaluatori.

In plus, insttitia mentioneaza faptul ca inspectorii structurii de executari silite cazuri speciale din cadrul ANAF urmeaza sa continue procedurile de valorificare a partilor sociale la firmele la care condamnatii au calitatea de asociati si a terenurilor si imobilelor detinute de acestia, prin licitatii publice, potrivit Fiscului.

Instanta suprema a decis, in octombrie 2016, confiscarea de la inculpatii Microsoft a a aproximativ 16 milioane de euro si a peste doua milioane de dolari.

Judecarea dosarului "Microsoft" a inceput in 24 martie 2015 si s-a incheiat in octombrie 2016, fiind vizat modul in care au fost atribuite licente Microsoft timp de zece ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri