Recuperarea prejudiciilor stabilite de instanta in marile dosare de coruptie este o treaba complicata, dar nu imposibila. In vreme ce in unele cazuri, banii au fost recuperati integral, exista inca dosare in care statul nu si-a recastigat nici macar un sfert din prejudiciu.

In dosarul ICA, in sarcina lui Dan Voiculescu a fost stabilita cu titlu de prejudiciu, suma de 266.171.892 lei, din care a fost recuperata suma de 38.518.082 lei, potrivit datelor furnizate de ANAF, la solicitarea wall-street.ro. In luna iulie, Dan Voiculescu a fost eliberat din inchisoare, dupa ce a executat doar o treime din pedeapsa de 10 ani primita, in 2014.

In dosarul RAFO-Carom, in sarcina lui Ovidiu Tender a fost stabilita cu titlu de prejudiciu suma de 184.627.862 lei, recuperadu-se de la acesta suma de 7.347.141 lei. Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost condamnt, in 2015, la 12 ani si sapte luni de inchisoare. Acesta a incercat sa scape de cativa ani de puscarie, in judecatorii i-au respins solicitarea.

In dosarul RAFO-Carom, in sarcina lui Marian Iancu a fost stabilita cu titlu de prejudiciu, suma de 136.851.105 lei, din care a fost recuperata suma de 5.949.645 lei. Omul de afaceri Marian Iancu a fost condamnat, in 2015, la 14 ani de inchisoare.

In dosarul Transferurilor, in sarcina lui George Copos, Cristian Borcea si Ioan Becali, a fost stabilita cu titlu de prejudiciu suma de 8.049.577 lei, care a fost recuperata integral.

In dosarul Microsoft, ANAF a recuperat, pana in prezent, creante bugetare de 19,45 milioane de lei. Statul a vandut 13 imobile confiscate de la inculpati in dosar, la preturi mai mari decat cele stabilite de evaluatori.

Citeste si: ANAF a recuperat peste 8 milioane de lei din executarea silita a lui Dorin Cocos

De asemenea, in dosarul fraudarii Fondului National de Investitii, in care inculpat este Sorin Ovidiu Vintu, ANAF a scos la vanzare mai multe bunuri detinute de catre Imobiliare Network 2002 SA Bucuresti. Printre acestea se afla si Complexul hotelier "Lebada" de la Crisan, situat pe bratul Sulina.

Sursa foto: Garry L./ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri