Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a anuntat joi ca a decis reducerea la jumatate, de la 0,2% la 0,1%, a comisionului pe veniturile brokerilor de asigurare din Romania, incepand cu 1 octombrie.

Decizia a fost luata intr-o sedinta a conducerii ASF desfasurata miercuri, 30 august, potrivit News.ro. "Cota va fi redusa de la 0,2% la 0,1% din venituri, masura urmand sa intre in vigoare de la data de 1 octombrie 2017", a precizat institutia, intr-un comunicat.

Decizia vine dupa ce, in 9 august, ASF a decis eliminarea, din 1 octombrie, a comisionului de 1% pe veniturile din exploatare in cazul brokerilor activi pe piata de capital din Romania.

"Consiliul ASF a decis, in sedinta din data de 30 august 2017, diminuarea cu 50% a cotei aplicata asupra veniturilor obtinute de brokerii de asigurare, prin modificarea prevederilor Regulamentului 16/2014 privind veniturile ASF. Decizia vine in sprijinul dezvoltarii si reasezarii sectorului asigurarilor, in contextul in care vedem deja primele efecte pozitive ale pachetului legislativ, care a introdus principii noi pe aceasta piata", se arata intr-un comunicat ASF.

Cota pentru brokerii de asigurari va fi redusa de la 0,2% la 0,1% din venituri, masura urmand sa intre in vigoare de la data de 1 octombrie 2017. Modificarea Regulamentului 16/2014 va fi publicata in Monitorul Oficial.

Citeste si:
Asiguratorii RCA urca iar comisioanele brokerilor in batalia tarifelor
Batalia tarifelor din piata...

Sursa foto: Gena96 / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Safety: Asiguratorii evita vanzarea de RCA pentru transportatori