Autoritatile din orasul Chiasso, situat in sudul Elvetiei, se pregatesc pentru a accepta plata taxelor in Bitcoin. Acest proiect, care ar urma sa fie implementat anul urmator, a fost realizat in urma discutiilor cu mai multe companii blockchain din Elvetia.

Proiectul este gandit in asa fel incat plata maxima a taxelor care poate fi facuta in Bitcoin sa nu depaseasca suma de 250 de franci elvetieni ( 265$). Primarul orasului Chiasso, Bruno Arrigoni, a declarat ca “orasul este recunoscut international ca un epicentru al cresterii economice si tehnologice in Elvetia”, conform Coindesk.com.

Denumit “CryptoPolis”, orasul Chiasso se lanseaza prin aceasta initiativa in cursa pentru a deveni principalul concurent al orasului Zug, un epicentru al tehnologiei Blockchain in Elvetia, care a anuntat inca de la inceputul anului 2016 ca le va permite cetatenilor sa isi plateasca taxele cu bitcoin, insa nu a facut niciun demers in acest sens.

La momentul redactarii acestei stiri, un Bitcoin valora in jur de 4.200 de dolari, dupa un inceput de luna in care caracterul volatil al monedei a fost scos in evidenta de catre o serie de fluctuatii semnificative, pretul osciland intre 4.000 si 5.000 de dolari.

Acest fluctuatii au fost cauzate si de autoritatile din China care au interzis ICO-urile, modalitatea prin care startup-urile reuseau sa primeasca finantare prin emiterea unor monede virtuale proprii, dar si de un material publicat in presa internationala, conform caruia China va interzice tranzactionarea monedelor virtuale pe bursele interne, insa , fara a fi afectate tranzactiile over-the-counter( inafara pietei reglementate- OTC).

Sursa foto: By xtock / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri