Odata cu infiintarea Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID) in 2008, asigurarile facultative de locuinte au intrat treptat, din interesul comercial al unor fosti actionari, intr-o competitie tot mai ridicata cu asigurarile obligatorii de locuinte (PAD), vandute de catre PAID, desi legea 260/2008, care reglementeaza cadrul juridic cu privire la asigurarile obligatorii de locuinte pentru acoperire de inundatii, alunecari de teren si cutremur, a suferit mai multe modificari de-a lungul anilor tocmai pentru a corecta acest aspect. Rezultatul? De la un grad de curpindere in asigurare, pe segmentul de locuinte, de 40% in 2008, piata a ajuns la numai 20%, iar, in prezent, la doua polite PAD abia se vinde una facultativa, pentru ca romanii au inteles ca polita obligatorie este suficienta pentru orice risc aferent locuintei.

"Este o tragedie ceea ce s-a intamplat si ar fi momentul sa schimbam ceva, pentru ca PAID a reusit, intr-o perioada de sapte ani, sa strice piata de asigurari facultative de locuinta", spune Viorel Vasile, presedintele Patronatului Brokerilor de Asigurare (PRBAR) si CEO al Safety Broker, liderul pietei de profil.

"In general, autoritatile au fugit de raspundere. Nu ma refer exclusiv la ASF, ci si la autoritatile locale. Suntem la momentul in care trebuie sa identificam probelemele si solutiile pentru a vedea ce putem sa facem mai departe. PAID-ul exista de sapte ani, mai dureaza alti sapte ani pentru a fi pregatit sa vanda prin brokerii de asigurare?", a spus Viorel Vasile (foto).

Declaratia a venit in contextul in care desi la nivelul ASF s-a constituit un grup de lucru pentru a analiza posibilitatea distributiei asigurarilor obligatorii de locuinte emise de PAID si prin brokerii de asigurare, reprezentantii PAID au afirmat ca "societatea nu este pregatita operational" pentru a realiza acest, avand in vedere structura de organizare a PAID.

Citeste articolul integral pe Wall-Street PRO.

Sursa foto: 1asig.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri