Cat este de important sa citim contractul de credit inainte de a-l semna? Foarte important, considera cei mai multi dintre romani. Insa doar doua treimi dintre acestia respecta regula, reiese dintr-un sondaj realizat de Provident Financial Romania.

“96% dintre romani considera ca e important sa citeasca foarte atent orice document inainte sa-l semneze, fie ca este vorba despre un contract pentru achizitia locuintei sau pentru vanzarea unor bunuri, despre un contract de credit sau despre contractul de munca. Cu toate acestea, doar 67% spun ca citesc cu atentie contractele de fiecare data, iar 54% recunosc chiar ca au trecut prin cel putin o situatie in care au semnat un document fara sa-l citeasca”, releva sondajul citat.

Pe de alta parte, pentru 64% dintre romani este important sa stie ca institutia financiara de la care au luat sau se gandesc sa ia un imprumut actioneaza responsabil atunci cand ofera produse financiare clientilor sai.

Doua treimi dintre participantii la sondaj spun si ca fiecare semnatura este importanta, inclusiv cele pe documente uzuale cum ar fi procese verbale, facturi sau copii dupa documente originale si ca acorda mare atentie atunci cand semneaza un document. In acelasi timp, 4 din 5 sustin ca nu au lasat pe altcineva sa semneze in locul lor, indiferent de document, si nici nu ar fi de acord sa faca acest lucru in viitor.

Care este cea mai importanta semnatura?

Cea mai importanta semnatura din viata unei persoane este cea de pe contractul de credit, sustin 26% dintre respondentii la sondajul Provident, in timp ce alti 25% cred ca semnatura pe certificatul de casatorie este cea care conteaza cel mai mult. In acelasi timp, 19% considera importanta semnatura de pe contractul de vanzare a unui bun personal, 13% pe cea de pe certificatul de nastere al copilului, 11% sustin ca este semnatura de pe contractul de cumparare a unui bun personal, iar 8% cea de pe contractul de munca.

Cercetarea Provident face parte din campania Creditare Responsabila lansata recent, prin care compania isi propune sa creasca gradul de constientizare a consumatorilor de produse financiare si sa-i sprijine sa se informeze despre ce presupune o decizie responsabila de imprumut.

Sondajul a fost desfasurat online in octombrie 2017, pe un esantion de 1.218 respondenti din toata tara, dintre care 59% sunt angajati si 5% sunt antreprenori. Doar 22% au luat in ultimii cinci ani un imprumut de la o institutie financiara nebancara cum este Provident.

Sursa foto: Shutterstock/Copyright: WAYHOME studio

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri