UniCredit devine a patra banca din piata care introduce creditarea 100% online, prin semnatura electronica calificata, dar deocamdata doar clientii care detin deja un cont si au fost identificati de catre un angajat al bancii in ultimele 6 luni pot accesa un credit la distanta.

Pana acum, doar Libra Internet Bank, ING Bank si TBI Bank au introdus fluxuri de creditare 100% digitala, TBI Bank fiind insa singura institutie de credit care permite si creditarea non-clientilor, prin identificare video la distanta.

Potrivit informatiilor din piata, toate bancile din top 5 lucreaza in prezent la proiecte de creditare online prin utilizarea semnaturii electronice calificate sau la proiecte care elimina hartia in sucursale prin folosirea semnaturii biometrice.

"UniCredit face cel mai important pas pentru eliminarea documentatiei pe hartie in relatia cu clientii sai, fiind primul grup bancar din Romania ce utilizeaza in acest scop o semnatura electronica calificata emisa de o Autoritate de Certificare din Romania. Aceasta semnatura este recunoscuta pe deplin pe teritoriul Romaniei si al Uniunii Europene cu valoare juridica identica semnaturii olografe", subliniaza banca.

Pana acum, celelalte 3 banci care au lansat credite online in Romania au achizitionat certificatele calificate de la autoritati de certificare recunoscute la nivel european, in speta Namirial si InfoCERT, semnaturile fiind recunoscute la nivelul oricarei tari din UE in baza regulamentului eIDAS.

Prin adoptarea semnaturii electronice, UniCredit precizeaza ca va oferi clientilor posibilitatea de a opta pentru modul in care vor sa interactioneze cu banca, in sucursala sau la distanta, prin intermediul canalelor alternative - pentru acele produse pentru care a fost implementata posibilitatea de semnare electronica a documentatiei contractuale.

UniCredit a implementat posibilitatea de semnare electronica a documentatiei contractuale pentru mai multe tipuri de produse destinate persoanelor fizice: GeniusCont, contul curent oferit de UniCredit, si produsele asociate acestuia, precum si creditele de nevoi personale si cardurile de credit oferite de UniCredit Consumer Financing prin intermediul bancii.

Acest proces este deja disponibil atat clientilor existenti, cat si clientilor noi din Bucuresti, urmand ca in decursul lunii iunie 2018 sa fie extins la nivelul intregii tari, anunta banca. Astfel, clientii persoane fizice pot semna documentatia contractuala cu semnatura electronica calificata, oferita gratuit, fie la ghiseele bancii, fie de la distanta.

Insa, semnarea la distanta va fi accesibila, intr-o prima etapa, doar pentru contractarea unui nou credit de nevoi personale din oferta UniCredit Consumer Financing, telefonic, prin InfoCenter (*2020), de catre persoanele fizice care detin deja un cont curent la UniCredit si care au fost identificate fata in fata de catre un angajat al bancii in ultimele 6 luni.

"Introducerea semnaturii electronice permite simplificarea procesului in sucursale, aducand marele avantaj al eliminarii hartiei si al inlocuirii acesteia cu documentatie electronica, usor de stocat si de accesat atat de catre clienti, cat si de catre banca. Pentru a fi regasite mai usor, UniCredit va pune la dispozitia clientilor sai posibilitatea de accesare a documentelor prin intermediul aplicatiilor Mobile si Online Banking", se mai arata in comunicatul bancii.

Certificatul pentru semnatura electronica calificata este emis de Trans Sped.

Sursa foto: Zivica Kerkez_Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri