Lumea criptomonedelor a cunoscut o popularitate spectaculoasa in ultimul an. Aceasta este datorata in mare parte cresterii fulminante de care s-a bucurat moneda digitala Bitcoin, a carei valoare oscileaza in acest moment in jurul sumei de 17.000 de dolari pe unitate, dupa ce la inceputul anului pretul ei abia depasea timid pragul de 1.000 de dolari. In acelasi timp, la umbra “aurului digital”, au inceput sa capete putere si alte criptomonede cu vechime, una dintre acestea fiind Litecoin.

Litecoin este creatia lui Charlie Lee, un fost inginer Google, care a dezvoltat moneda digitala in dorinta de a invata cat mai multe despre tehnologia Blockchain. Viziunea acestuia a fost aceea de a lansa o versiune mai light a Bitcoin-ului, moneda creata de acesta avand un timp de tranzactionare de 2,5 minute, de patru ori mai mic decat in cazul celei mai populare criptomonede si un un volum maxim de unitati de 84 de milioane, de patru ori mai mare decat cel al unitatilor Bitcoin.

Ramanem tot in jurul cifrei patru, avand in vedere ca Litecoin este a patra moneda digitala ca si valoare a pietei, care ajunge in acest moment la peste 16 miliarde de dolari, crescandu-i cu 7.291% valoarea pe unitate de la inceputul anului.

“Viziunea mea s-a bazat intotdeauna pe ideea ca Litecoin trebuie sa completeze Bitcoin, nu sa il concureze”, a declarat Charlie Lee care a adaugat ca “Bitcoin poate fi folosit pentru a tranzactiona milioane, cumpara case, masini, in timp ce Litecoin poate fi folosit pentru a cumpara lucruri mai ieftine”, conform Fortune.com.

Creatorul monedei a mers in continuare pe un algoritm cat mai similar cu cel al tehnologiei din spatele Bitcoin, pentru a putea rezolva cat mai usor eventualele erori software din viitor, in cazul in care popularitatea monedei va creste.

Ar fi mai multe motive pentru care pretul Litecoin a cunoscut o crestere atat de mare, unul din acestea ar fi reprezentant de frenezia din jurul criptomonedelor, datorita valorii la care a ajuns sa se situeze un Bitcoin, lucru care ii face pe investitori sa isi incerce norocul si cu alte criptomonede, in speranta ca si acestea vor cunoaste cresteri spectaculoase ce le-ar putea aduce venituri semnificative.

Un alt motiv important al cresterii este reprezentat si de introducerea monedei in portofoliul celor de la Coinbase, una dintre cele mai mari platforme de tranzactionare a criptomonedelor, mutare ce faciliteaza accesul celor dornici sa investeasca in aceasta.

Un Litecoin valoreaza 300,6 dolari la momentul redactarii acestei stiri, conform coinmarketcap.com.

Sursa foto: By taa22 / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri