Clientii Bank of Cyprus vor putea opta in curand pentru un card de credit contactless cu autentificare biometrica prin intermediul amprentei, datorita unui parteneriat incheiat intre banca si compania de securitate digitala Gemalto.

Gemalto a fost aleasa de catre Bank of Cyprus pentru a implementa autentificarea biometrica atat pentru cardurile contactless cat si pentru cele normale. Reprezentantii companiei de securitate digitala au precizat ca noile carduri vor fi eliberate in viitorul apropiat, iar clientii vor fi nevoiti sa vina la banca pentru a-si incarca datele biometrice, conform uk.reuters.com.

Astfel, in loc sa fie nevoiti sa tasteze PIN-ul, clientii bancii trebuie doar sa aiba degetul pe senzorul de pe card pentru a se autentifica prin intermediul amprentei. Senzorul biometric este alimentat prin intermediul terminalelor POS si nu are nevoie de o baterie proprie.

Sursa foto: By Dmytro Zinkevych / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri