Piata criptomonedelor, care in acest moment valoreaza peste 568 de miliarde de dolari, pare sa fie una dintre tintele preferate ale hackerilor care, in ultimii ani au castigat venituri fabuloase de pe urma atacurilor cibernetice.

In mai putin de 10 ani, hackerii au furat Bitcoin si Ether in valoare de 1,2 miliarde de dolari in urma atacurilor cibernetice asupra industriei criptomonedelor.

“Crypto-hacking-ul reprezinta o industrie care produce venituri de 200 de milioane de dolari anual. Hackerii au compromis mai mult de 14% din productia de Bitcoin si Ether”, a declarat Lex Sokolin, reprezentant al companiei Autonomous Research LLP, pentru Bloomberg.com.

De asemenea, companiile si institutiile publice din mai multe tari, in urma compromiterii criptomonedelor de catre hackeri, au pierdut ocazia de a mai obtine venituri din taxarea vanzarilor acestora sau a tranzactiilor ilegitime. Susan Eustis, reprezentant al companiei de cercetare Wintergrenn Research, estimeaza ca aceste venituri s-ar fi ridicat la 11,3 miliarde de dolari.

Aceste pierderi pot creste semnificativ avand in vedere ca din ce in ce mai multe companii, dar si investitori, se arunca in piata criptomonedelor fara a intelege nivelul riscurilor la care se expun.

Pretul unui Bitcoin in momentul redactarii acestei stiri este de 11.550 de dolari, fiind in circulatie peste 16 milioane de monede a caror valoare totala depaseste 194 miliarde de dolari, conform coinmarketcap.com.

Pretul unui Ether in momentul redactarii acestei stiri este de 1.040 de dolari, fiind in circulatie peste 97 de milioane de monede a caror valoare totala depaseste 100 de miliarde de dolari.

Sursa foto: By Anton Gvozdikov / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri