Banca Comerciala Romana (BCR) ca a aprobat 1.300 de credite de prefinantare in cadrul programului StartUp Nation, insa doar 200 din acestea au ajuns in conturile antreprenorilor. Inca 200 urmeaza sa ajunga la beneficiari in termen de cateva zile.

Din cele 1.300 de dosare aprobate, 1.278 au fost trimise catre Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), iar 500 s-au si intors la banca cu aprobare Fondului.

Restul se afla inca in analiza la Fond, au precizat pentru wall-street.ro reprezentantii bancii. Potrivit acestora, finantarile in cadrul programului odata aprobate de banca sunt trimise la FNGCIMM pentru aordarea garantiei de unde fie se intorc la banca, fie merg la Fondul de Contragarantare pentru o garantie suplimentara (care determina scaderea comisionului de garantare pe care trebuie sa il suporte clientul). Cele care se intorc direct la banca necesita o noua aprobare, inainte ca banii sa ajunga la client.

Dintre cei 200 de antreprentori care au primit deja banii, banca anunta ca cei mai multi activeaza in IT, productie si industrii creative.

“Suntem constienti ca exista asteptari foarte mari in privinta acestui program, asa ca echipele din BCR implicate au depus eforturi pentru a rezolva si a raspunde in timp util tuturor provocarilor ridicate in acest proiect. Ca in orice proiect aflat la inceput de drum, incercam sa perfectionam fiecare proces si etapa de colaborare cu institutiile implicate, dar ceea ce ne bucura in mod special este efervescenta antreprenorilor din programul StartUp Nation. Energiile lor creative reprezinta resursa de care Romania are nevoie pentru a se dezvolta pe viitor, o resursa pe care noi incercam s-o valorificam, s-o sustinem”, a declarat Lucian Matu, director executiv Produse si Segmente Micro.

Banca mai sustine ca, in prezent, isi concentreaza eforturile pe analizarea temeinica a dosarelor de achizitie depuse de antreprenori pentru a se asigura ca, la utilizarea creditelor, clientii vor avea avea documentatia de proiect corect intocmita. Afacerile care au fost implementate cel mai rapid, pana la ora actuala, sunt cele in care antreprenorii au ales sa accepte varianta de garantie simpla FNGCIMM (fara Contragarantare), cu un comision de 3,8%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri