Astfel, peste 1.000 de antreprenori care au aplicat la BCR pentru finantarile acordate de banca prin program si-au primit banii necesari dezvoltarii afacerilor. Cei mai multi au dezvoltat afaceri in IT, productie si industrii creative.

“Spiritul antreprenorial este in plina efervescenta in Romania, lucru confirmat si de interesul mare fata de programul StartUp Nation. L-am observat cu precadere in ultimul an, dar il simtim tot mai pregnant in randul clientilor nostri. Tocmai aceasta efervescenta ne-a determinat sa ne aratam disponibilitatea pentru a sustine in continuare programul StartUp Nation. Credem ca e nevoie, mai departe, de astfel de proiecte structurale pentru dezvoltarea mediului si culturii antreprenoriale in Romania”, a declarat Lucian Matu, Director Executiv Produse si Segmente Micro.

Pachetul de cont curent StartUp Nation este disponibil in sucursalele BCR si poate fi accesat atat de cei care s-au calificat in program, cat si de cei care au fost respinsi, dar nu vor sa renunte la ideea de a-si dezvolta o afacere.

Dincolo de oferta financiara, BCR le propune antreprenorilor un pachet de educatie financiara, prin care le va pune la dispozitie materiale educative, care sa ii ajute la intelegera pasilor care trebuie facuti atunci cand pornesti un business. De asemenea, BCR organizeaza cursuri speciale pentru antreprenori, care urmaresc sa-i familiarizeze pe antreprenori cu notiuni contabile elementare, dar si cu concepte precum intelegerea rolului bancii in capitalizarea companiilor, identificarea nevoilor financiare, tipuri de finantari si garantii, precum si strategii pentru decizii financiare inteligente.

BCR a raportat anul trecut un...
Citeste si: BCR a dat credite de 8 miliarde lei, dar profitul a scazut cu 36%