Banca Transilvania a lansat BT Pay, aplicatia mobila de tip wallet pentru cumparaturi si transfer de bani cu telefonul, in care se poate ingloba un card de debit sau de credit MasterCard sau Visa. Aplicatia poate fi descarcata din Google Play Store sau App Store, pe smartphone-uri cu Android si iOS si presupune adaugarea in format digital a cardurilor.

BT Pay este primul wallet din Romania care permite plati contactless, bazat pe tehnologia inteligenta de plata Visa Token Service si MasterCard Digital Enablement Service. De asemenea, BT Pay este primul portofel digital din Europa de Sud-Est care foloseste serviciul token al Visa, conform informatilor prezentate de catre banca.

Cu ajutorul Bt Pay se pot realiza urmatoarele:

  • Plati in tara si in strainatate, prin apropierea smartphone-ului de terminalele contactless ale comerciantilor, functionalitate valabila pentru smartphone-urile cu sistem de operare Android, sistemul iOS nepermitand accesul NFC ( Near Field Communication) pentru terte aplicatii.
  • Transfer de bani intre cardurile proprii si catre alte persoane care au card BT.
  • Consultarea detaliilor despre tranzactii realizate cu cardul BT, soldul si, in cazul cardurilor de credit, sumele lunare de plata si punctele de loialitate STAR acumulate .
  • Accesarea ofertelor bancii si campaniilor partenerilor BT din programul STAR, dedicat celor care au carduri de cumparaturi de la Banca Transilvania.

*utilizatorii iOS pot comanda un sticker de plata din colectia de accesorii a celor din Banca Transilvania pentru a putea realiza platile. Costul de emitere este zero in cazul in care comanda este plasata prin intermediul wallet-ului.

"Prin Bt Pay dorim sa oferim clientilor experiente noi atunci cand sunt la cumparaturi, cand doresc sa trimita bani sau sa verifice tranzactiile facute cu cardul BT. Apetitul clientilor bancii noastre pentru cumparaturile contactless este tot mai mare, cresterea fiind de peste 350% in decembrie 2017, fata de decembrie 2016. De asemenea, fiecare secunda inseamna 5 tranzactii realizate cu unul dintre cele 20 de carduri din oferta noastra", a precizat Omer Tetik, director general Banca Transilvania.

Partenerii Bancii Transilvania pentru dezvoltarea BT Pay sunt: Visa, MasterCard, Endava companie britania de servicii si solutii IT cu o prezenta puternica in Romania si Inside Secure, lider global in securitatea dispozitivelor mobile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri