Peste 329.000 de prescolari si elevi, din Romania si Republica Moldova, au studiat in ultimii 5 ani disciplina optionala "Educatie financiara", ca urmare a unui proiect demarat de catre Banca Nationala a Romaniei, Ministerul Educatiei Nationale si Asociatia pentru Promovarea Performatei in Educatie (APPE).

„Suntem in cel de al cincilea an scolar de predare a acestui optional in invstamantul primar. Numarul celor care il studiaza a crescut de la an la an, respectiv peste 250.000 elevi si dascalii din mun.Bucuresti si din cele 41 judete se bucura de predarea acestei discipline, dar si copii din Rep. Moldova”, a declarat Ligia Georgescu – Golosoiu, presedinte APPE.

In plus, 79.000 de prescolari din mun. Bucuresti si din tara se bucura de predarea prin joc a notiunilor elementare de educatie financiara, conform unui comunicat de presa emis de catre APPE.

„Educatia financiara a copiilor trebuie sa inceapa inca de la o varsta frageda. Acestia trebuie sa fie familiarizati cu banii, cum se castiga banii, valoarea acestora, sa li se imprime respectul fata de munca si de bani, sa inteleaga faptul ca banii se cheltuiesc cu responsabilitate, sa fie obisnuiti cu economisirea si sa fie implicati in activitati caritabile”, a afirmat Ligia Georgescu – Golosoiu.

Incepand cu anul scolar 2017-2018, APPE a extins studierea disciplinei optionale si la ciclul gimnazial, pe baza manualului de educatie financiara-gimnaziu, realizat in concordanta cu programa scolara aprobata de Ministerul Educatiei Nationale. De asemenea, APPE dezvolta un proiect pilot de introducere a acestei discipline in cateva judete ca Arges, Bihor, Maramures, Suceava, Mehedinti, Timisi, Vaslui si in Republica Moldova.

"Ca atare, peste 329.000 prescolari si elevi au studiat, in ultimii cinci ani, educatia financiara in tara si in Rep. Moldova. ”Acest numar poate fi multiplicat cu 2, 3 sau 4 parinti/bunici/frati”, a declarat Ligia Georgescu – Golosoiu, presedinte APPE.

Sursa foto: By Tomsickova Tatyana / Shutterstock.com

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri