Statul a incasat, in februarie, peste 38,8 milioane de euro in urma comercializarii, pe platforma de licitatie comuna a Uniunii Europene (UE), a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera, potrivit unui document publicat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice (MFP), conform Agepres.

Conform sursei citate, au fost comercializate 4,16 milioane de certificate aferente instalatiilor stationare.

Potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice, schema de comercializare a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera in cadrul Uniunii Europene (EU Emission Trading Scheme - EU ETS) s-a aplicat in prima faza pentru perioada 1 ianuarie 2005 - 31 decembrie 2007, iar a doua faza a schemei se desfasoara in perioada 2008 - 2012, corespunzand primei perioade de angajament a Protocolului de la Kyoto.

Romania participa la schema Uniunii Europene de comercializare a emisiilor de gaze cu efect de sera de la data aderarii la Uniunea Europeana (1 ianuarie 2007).

Cea de-a treia etapa a schemei EU ETS are o durata de opt ani, in intervalul 1 ianuarie 2013 - 31 decembrie 2020.

Sursa foto: Shutterstock / Africa Studio

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri