Cristian Nacu a preluat, incepand cu data de 1 martie 2018, functia de Senior Country Officer pentru Romania si Republica Moldova al International Finance Corporation (IFC), divizia de investitii a Bancii Mondiale. De fapt, este o revenire a lui Nacu in IFC dupa aroximativ 12 ani in care a activat in cadrul unor fonduri de investitii.

In noua sa calitate, Cristian Nacu va contribui la realizarea si implementarea Strategiei de Parteneriat cu Romania a IFC pentru perioada 2018-2023.

In prezent, portofoliul IFC in Romania se ridica la 533 de milioane de dolari, din care 65% reprezinta finantari acordate prin intermediul institutiilor financiare (banci, IFN) si restul de 35% plasamente in economia reala.

Romania ocupa, astfel, locul trei in regiune ca expunere a IFC, dupa Turcia si Rusia.

Anterior preluarii functiei de conducere in IFC, Cristian Nacu a fost Partner al fondului de investitii Gecad Ventures, initiat de Radu Georgescu, antreprenor in serie specializat pe IT (de la jumatatea anului trecut si pana la inceputulk acestui an).

Citeste si:
Adriana Cotel, demisa de la conducerea Spitalului Fundeni
Adriana Cotel, controversata...

El este, insa, mult mai cunoscut in calitate de Partner al fondului de private equity Enterprise Investors, unul dintre cele mai mari fonduri de investitii de pe piata locala, functie pe care a detinut-o in perioada iunie 2007 si iulie 2015.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si