Piata de fintech din Romania va avea un nou jucator in urma unui parteneriat realizat intre compania de consultanta fiscala Vulpoi & Toader Management si The Currency Account, o companie fintech din Regatul Unit al Marii Britanii. Serviciile de hedging oferite in urma acestui parteneriat vor fi destinate companiilor care vor beneficia de conversii valutare avantajoase pentru realizarea platilor in strainate.

Firma de consultanta fiscala Vulpoi & Toader Management se va ocupa de recomandarea clientilor pentru compania fintech The Currency Account, care va fi furnizorul direct al serviciilor.

Vrei sa afli mai multe despre acest parteneriat si sa vezi pe o scena din Romania unele dintre cele mai explozive Fintech-uri locale si internationale? Inscrie-te gratuit la Future Banking si vei avea ocazia sa participi, pe 10 si 11 mai, la unul dintre cele mai mari evenimente regionale dedicate digitalizarii sistemului financiar.

“Parteneriatul a inceput din 2018 si este in faza incipienta, urmand ca ofertarea clientilor sa se efectueze gradual. Acesta are drept scop sprijinirea clientilor in a opta pentru o metoda economica de achizitionare a monedelor straine”, precizeaza George Avramescu, business development director la Vulpoi&Toader Management.

Serviciile sunt destinate in special companiilor care au operatiuni la nivel international si sunt nevoite sa realizeze plati in alte valute decat cea locala. Pentru inceput sunt targetati jucatorii care intentioneaza sa achizitioneze sume ce depasesc anual un echivalent de 1 milion de euro anual.

Ofertarea va fi realizata gradual, Avramescu precizand ca vor incepe prin contracte de tip Spot, apoi vor trece la contracte de tip Forward si de tip Window, in final introducand si contractele Futures. Acest proiect este doar unul dintre cele trei anuntate de catre Marcel Vulpoi, directorul general si fondatorul companiei de consultanta fiscala Vulpoi & Toader Management, in cadrul conferintei FastForward Business Summit, organizata la finalul anului trecut de catre wall-street.ro.

"Din analiza pe care am realizat-o in piata am ajuns la concluzia ca pana si companiile mari din Romania au costuri dureroase legate de cursul valutar pentru care nu se protejeaza. Multi le accepta pur si simplu, insa la finalul anului ajung sa aiba pierderi de miloane de euro la capitolul cheltuieli financiare”, preciza Marcel Vulpoi, in cadrul FastForwadSummit.

Contractele Spot sunt contractele in care clientul poate cumpara valuta prin plata imediata, sau intr-un interval de timp foarte scurt, la un curs stabilit pe loc. Contractele Forward sunt contractele in care un client doreste sa achizitioneze valuta la o data viitoare, cu un cost stabilit in momentul in care contractul este intocmit.

In cazul contractelor de tip Window, clientul poate opta ca valuta, al carei curs este stabilit in momentul incheierii contractului, sa fie achizitionata intr-un anumit interval de timp. De exemplu, contractele de tip Window sunt alegerea pe care o faceti in cazul in care incheiati un contract cu un furnizor strain care nu va poate garanta data exacta in care va livreaza produsele, si va ofera un interval de timp.

Contractele Futures au aceeasi functie ca si cele Forward, aceea de a achizitiona o valuta la o data viitoare cu un cost stabilit la momentul incheierii contractului, diferenta constand in clauzele contractuale mai standardizate.

Sursa foto: Rawpixel.com / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri