Indicatorii macroeconomici au continuat sa se deterioreze in ultimele 30 de zile, in special inflatia, dobanzile si deficitul extern. Inflatia anuala a ajuns la 5%, maximul ultimilor 5 ani si cea mai mare din Uniunea Europeana. Mai multe despre evolutia indicatorilor macroconomici in ultima perioada aflati din infograficul urmator.

Puseul inflationist din luna martie s-a reflectat imediat in evolutia dobanzilor. ROBOR la 3 luni, indicele in functie de care se actualizeaza dobanzile la majoritatea creditelor in lei aflate in derulare, a revenit pe crestere, ajungand la 2,13%, dupa o perioada de cateva luni de stagnare in jurul a 2% pe an.

Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul a crescut cu aproximativ 8% in primele doua luni ale anului, insa ritmul a incetinit dupa o perioada mai lunga de cresteri cu doua cifre.

Cu toate acestea, importurile au continuat sa devanseze semnificativ exporturile, astfel incat deficitul de cont curent in perioada ianuarie - februarie 2018 a fost de aproape trei ori mai mare (plus 140%) fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In schimb, investitiile straine directe, cu un cumul de 794 de milioane de euro in doua luni, au ramas sub cele din perioada similara a anului trecut.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri