MFP a elaborat un proiect de Ordin care vizeaza, printre altele, impozitarea veniturilor din drepturi de autor

Numeroasele modificari ale sistemului de impozitare adoptate recent necesita si o serie de precizari cu privire la aplicabilitatea acestuia. In acest sens, Ministerul Finantelor Publice a elaborat un proiect de Ordin care vizeaza, printre altele, impozitarea veniturilor din drepturi de autor si plata contributiilor de catre persoanele scutite de la plata impozitului pe venit.

Astfel, Ordinul prevede introducerea retinerii la sursa a impozitului pe venit si a contributiilor sociale obligatorii, dupa caz, pentru platitorii de venituri din drepturi de proprietate intelectuala, pentru veniturile realizate in baza contractelor de activitate sportiva, potrivit legii, pentru veniturile realizate in baza contractelor de arenda si pentru platitorii de venituri din asocieri cu persoane juridice.

In plus, Ordinul mentioneaza introducerea unor prevederi speciale referitoare la modul de calcul, declarare si plata a contributiilor sociale de sanatate pentru persoanele fizice care realizeaza venituri scutite de la plata impozitului pe venit si introducerea unei prevederi speciale privind optiunea distribuirii si platii lunare a sumelor privind acordarea de burse private, precum si pentru sustinerea unei entitati nonprofit/unitati de cult reprezentand 2% sau 3,5% din impozit , de catre platitorul de venit.

Totodata, Ordinul actualizeaza si o serie de formulare necesare in scopul declararii si impozitarii unor asfel de venituri.

Citeste si:
Florin Citu, despre motiunea depusa de PSD impotriva sa
Florin Citu, despre motiunea...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
TransferGo lansează o nouă opțiune: creștere de 25% a tranzacțiilor
Setari Cookie-uri