Isarescu a explicat, la solicitarea jurnalistilor daca ar fi dispus sa mai ramana la conducerea BNR dupa ce ii expira actualul mandat, ca tema nu este de actualitate, insa a mentionat ca implineste 70 de ani, iar „la 70 de ani un profesor universitar nu mai poate sa profeseze”.

„Oricum, toamna viitoare expira mandatul, implinesc 70 de ani si e ca in profesorat, dupa 70 de ani nu se mai poate. Parlamentul, in intelepciunea lui, va decide”, a spus guvernatorul BNR.

Mugur Isarescu, nascut la 1 august 1949 in Dragasani (judetul Valcea), este cel mai longeviv guvernator de banca centrala din lume, el conducand BNR din 1990.

Acesta a condus banca centrala timp de 28 de ani, cu intrerupere de un an (decembrie 1999 – decembrie 2000) cand a fost „detasat” prim-ministru.
Isarescu a primit actualul mandat de guvernator, al cincilea, pe 16 iunie 2014. Inca din 2009, a fost desemnat de World Record Academy drept cel mai longeviv guvernator al unei banci centrale pentru cei 19 ani, insumati atunci, in functia de guvernator al BNR.

Isarescu despre bancile...
Citeste si: Ce spune Isarescu despre bancile acuzate de evitarea taxelor

Sursa foto: Agerpres Foto