Isarescu a explicat, la solicitarea jurnalistilor daca ar fi dispus sa mai ramana la conducerea BNR dupa ce ii expira actualul mandat, ca tema nu este de actualitate, insa a mentionat ca implineste 70 de ani, iar „la 70 de ani un profesor universitar nu mai poate sa profeseze”.

„Oricum, toamna viitoare expira mandatul, implinesc 70 de ani si e ca in profesorat, dupa 70 de ani nu se mai poate. Parlamentul, in intelepciunea lui, va decide”, a spus guvernatorul BNR.

Mugur Isarescu, nascut la 1 august 1949 in Dragasani (judetul Valcea), este cel mai longeviv guvernator de banca centrala din lume, el conducand BNR din 1990.

Acesta a condus banca centrala timp de 28 de ani, cu intrerupere de un an (decembrie 1999 – decembrie 2000) cand a fost „detasat” prim-ministru.
Isarescu a primit actualul mandat de guvernator, al cincilea, pe 16 iunie 2014. Inca din 2009, a fost desemnat de World Record Academy drept cel mai longeviv guvernator al unei banci centrale pentru cei 19 ani, insumati atunci, in functia de guvernator al BNR.

Romania, locul 2 in UE in...
Citeste si: Romania, locul 2 in UE in ceea ce priveste economia subterana

Sursa foto: Agerpres Foto