Victor Ponta a spus luni, dupa sedinta coalitiei guvernamentale, ca guvernatorul Mugur Isarescu va fi sustinut in Parlament pentru un nou mandat de guvernator al BNR. Noul board al bancii centrale ar urma sa fie numit si sa primeasca votul Parlamentului in aceasta luna.

"In cursul lunii iunie - si asta am si discutat - vom numi si noul board al BNR, pentru ca le expira mandatele in septembrie cred, dar putem sa-i numim din iunie", a spus Ponta, citat de Mediafax. Intrebat daca din punctul de vedere al USD, actualul guvernator Mugur Isarescu e viabil pentru inca un mandat, Ponta a precizat: "Categoric da, asa vom si vota de altfel".

Ponta a mai spus ca actualul viceguvernator Bogdan Olteanu a fost foarte bun in functia detinuta, dar nu se afla in "ograda" sa. Intrebat daca Olteanu mai are o sansa pentru prelungirea mandatului, Ponta a raspuns: "Asta trebuie sa-i intrebati pe cei de la PNL, domnia sa e propunerea PNL. Cred ca a fost un foarte bun vicepresedinte, dar nu-i la mine in ograda, ca sa spun asa".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
#GuvernulTau. Marii investitori vor profesionisti la "butoane"
Setari Cookie-uri