7 Iunie 2018

Visa lanseaza doua programe dedicate startup-urilor fintech din Europa: cati bani pune la bataie schema de plati



Visa lanseaza doua programe dedicate startup-urilor fintech din Europa, care dezvolta noi solutii de plati digitale, prin intermediul carora le ofera acestora acces in patru saptamani la reteaua globala si investitii totale de 100 de milioane de dolari.

Incepand cu luna iulie, startup-urile fintech din Europa pot avea acces la reteaua globala Visa prin intermediul programului Fintech fast-track. Acest program le ofera companiilor taxe mai mici si o conectare la ecosistemul schemei de plati in urma unui proces care dureaza patru saptamani, conform unui comunicat de presa emis de catre companie.

De asemenea, Visa lanseaza si un program de investitii de 100 de milioane de dolari la nivel european destinat ecosistemului fintech, in incercarea de a-si creste investitiile in startup-uri.

“Asistam la o perioada efervescenta a industriei platilor in Europa. Noile reglementari, combinate cu schimbarile majore in comportamentul consumatorilor si dezvoltarile tehnologice rapide au transformat Europa intr-o regiune unde noile idei prind viata in fiecare zi. Astfel, se creeaza o oportunitate incredibila pentru companiile de plati existente in piata si cele nou aparute, aceea de a oferi modalitati de plata mai simple si mai sigure care sunt dorite de catre consumatori”, a declarat Charlotte Hogg, CEO-ul Visa in Europa, in interventia sa de la conferinta Money 20/20 in Amsterdam.

La lansarea programului Fintech fast-track, Visa va colabora cu Contis, furnizorul unei platforme alternative de servicii bancare, plati si procesare. Programul va fi lansat in iulie si initial se va concentra pe startup-urile din Marea Britanie, alte piete europene urmand a fi adaugate ulterior.

Visa a efectuat deja o serie de investitii in fintech-uri la nivel global, inclusiv in Europa, in companii precum Klarna, solarisBank si Payworks. Potrivit KMPG, investitiile totale in fintech-urile din Europa au insumand 4,7 miliarde de dolari in 2017.



Citeste si