Romanii nu constientizeaza importanta asigurarii locuintei. Desi avem o lege care ne obliga sa ne asiguram casele, doar 1,7 milioane din totalul de 8,9 milioane de locuinte la nivel national detin o polita de asigurare. Care sunt riscurile la care se expun cei care nu isi asigura casa, cum decurge procesul de despagubire si care sunt cele mai frecvente probleme aparute in cazul producerii unuia din riscurile asigurate? La toate aceste intrebari raspunde Nicoleta Radu, directorul general al Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID), in cadrul emisiunii “Profesionistii in Banking”.

Asigurarea obligatorie a locuintei (PAD) a aparut ca urmare a faptului ca, de-a lungul timpului, s-a constatat ca nici un guvern, nici un stat, indiferent de cat este de dezvoltat, nu a putut face fata unui dezastru natural de amploare.

Prima polita PAD a fost emisa in anul 2010, insa, in acest moment, gradul de acoperire in asigurare a locuintelor este de doar 19% (polite obligatorii si facultative).

“Din pacate, in acest moment, peste 7 milioane de locuinte ar fi complet descoperite in cazul unui cutremur major”, a explicat Nicoleta Radu.

O astfel de asigurare costa 10 euro pe an (in cazul locuintelor mai putin rezistente), mai putin de un euro pe luna, si 20 de euro pentru structurile mai solide, iar suma asigurata este de 10.000 de euro, respectiv 20.000 de euro.

In plus, directorul PAID a atras atentia ca, in cazul producerii unuia din riscurile asigurate (inundatii naturale, alunecari de teren sau cutremur), proprietarul poate pierde atat locuinta cat si bunurile aflate in ea. Pentru acestea din urma, dar si pentru locuintele mai scumpe, polita PAD se poate completa cu una facultativa.

Mai multe detalii referitoare la procesul de despagubire, cele mai mari probleme intampinate in alcatuirea dosarului, dar si despre documentele necesare aflati urmarind integral emisiunea cu Nicoleta Radu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri