Infrastructura IT invechita a ANAF pune probleme contribuabililor. Site-ul institutiei a cedat de mai multe ori in aceasta perioada, in care persoanele fizice care obtin venituri din activitati independente trebuie sa depuna Declaratia Unica. In aceste conditii, Guvernul a decis prelungirea termenului pentru depunerea Declaratiei pana la 31 iulie.

Vechiul termen de depunere era 16 iulie. Purtatorul de cuvant al Executivului, Nelu Barbu, a declarat ca Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta in acest sens, la propunerea Ministerului Finantelor.

"S-a adoptat prelungirea cu doua saptamani, respectiv pana la 31 iulie 2018, a termenului limita pentru depunerea declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice. (...) Termenul initial era 16 iulie 2018. Pentru depunerea online a declaratiei unice in termenul (...) prorogat se acorda o bonificatie de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 si platit integral pana la 15 martie 2019. Cu alte cuvinte, toate acele modificari facute de Guvern in acest an in legatura (...) cu depunerea declaratiei unice raman in vigoare, doar ca termenul (...) se proroga pana la 31 iulie", a precizat Nelu Barbu, citat de Agerpres.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri