ANAF prelungeste cu 5 zile termenul depunerii declaratiei 394

ANAF a decis sa vina cu o noua inlesnire pentru firmele care trebuie sa depuna declaratia 394. Astfel, dupa ce recent a dat posibilitatea firmelor sa depuna pana in octombrie declaratia 394 completata intr-o forma simplificata, ANAF a decis acum sa prelungeasca cu 5 zile termenul pana la care declaratia 394 trebuie depusa.

Declaratia 394 este folosita pentru a transmite catre ANAF toate vanzarile si cumpararile unui agent economic platitor de TVA.

"Declaratia 394 se va depune la organul fiscal competent pana in data de 30 inclusiv a lunii urmatoare incheierii perioadei de raportare declarate pentru depunerea decontului, in loc de data de 25 a lunii cum era prevazut pana acum. Propunerea ANAF vine in sprijinul contribuabililor si ofera acestora o suplimentare cu 5 zile a termenului de depunere a Declaratiei 394. In situatia in care perioada de raportare este luna calendaristica, termenul de depunere a declaratiei pentru luna ianuarie este pana la data de 28, respectiv 29 februarie, dupa caz", potrivit unui comunicat al ANAF.

In luna iulie, ANAF a anuntat ca declaratia 394 se va completa integral incepand cu 1 octombrie pentru toate operatiunile efectuate pe teritoriul national, iar pentru perioada 1 Iulie - 30 Septembrie 2016 se vor declara doar operatiunile derulate cu persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA (cartusul C), prorogandu-se termenul de declarare pentru celelalte operatiuni din declaratie, incepand cu cele aferente lunii octombrie 2016. De asemenea, ANAF a renuntat sa mai ceara unele informatii, pentru a simplifica Declaratia 394.

Declaratia 394 este a fost contestata de mediul de afaceri si de consultanti, din cauza volumului mare al informatii solicitate de ANAF.

Citeste si:
Ce înseamnă un ANAF cu adevărat digital pentru mediul de business
Ce înseamnă un ANAF cu...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri