Industria fintech a dat nastere unor produse cu adevarat inovatoare, iar cea prezentanta in acest material este destinata celor care vor sa isi protejeze fondurile de impactul inflatiei si de riscurile sistemice care pot aparea la adresa economiei. Este vorba desre startup-ul fintech Glint, cu sediul in Londra, care le permite utilizatorilor sa cumpere aur si sa plateasca cu acesta prin intermediul unui card de debit oferit de catre MasterCard.

Aplicatia Glint este disponibila in Europa de la sfarsitul anului 2017 si va fi lansata si in Statele Unite ale Americii si Asia pana finalul trimestrului trei din 2018. Utilizatorii pot detine euro, dolari, aur si lire sterline in portofelul digital dezvoltat de catre startup-ul cu sediul in Londra.

“Nu trebuie sa imi fac griji ca lira sterlina a scazut in raport cu yen-ul sau cu rupia indiana. Salariul pe care il primesc in fiecare luna este transferat in contul meu Glint si toate platile le fac in aur, pentru ca este un activ protejat de impactul inflatiei”, a declarat Jason Cozens, cofondator Glint, pentru marketwatch.com.

Startup-ul Glint, fondat de catre Ben Davies si Jason Cozens, face bani din comisioanele pe care le percepe. Mai exact, acesta opreste 0,5% din valoarea tranzactiei atunci cand utilizatorii cumpara, cheltuie sau isi vand aurul. Cei 9.160 de utilizatori activi ai aplicatiei Glint detin in medie 45 de grame de aur, a carei valoare este de 1.831 de dolari la cursul de astazi.

Clientii pot folosi doar aurul cumparat prin intermediul aplicatiei. Autenticitatea metalului pretios este auditata de catre reteaua de firme de consultanta si audit KPMG. De asemenea, fondurile sunt asigurate 100% de catre banca Lloyds din Marea Britanie.

Glint a strans investitii de peste 7,5 milioane de lire sterile

In cazul in care va intrebati unde se afla, fizic, aurul pe care il cumparati, cei de la Glint precizeaza ca acesta este depozitat in cutiile de valori din Elvetia ale companiei Brink, recunoscuta pentru administrarea si transportul acestui tip de valori.

Cei de la Glint au strans investitii de peste 7,5 milioane de lire sterile de la investitori privati si institutionali si 1,25 milioane de lire sterline in urma unei campanii de crowdfunding desfasurata pe platforma britanica Crowdcube.

Noi am descarcat aplicatia si dupa introducerea datelor de inregistrare am fost anuntati ca ne aflam pe o lista de asteptare, in fata noastra fiind 72 de persoane care trebuie sa primeasca accesul la serviciile oferite de catre cei de la Glint. Vom reveni cu impresii despre aceast produs fintech in urmatoarele saptamani dupa ce vom reusi sa o testam.

Sursa foto: By Pixfiction / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri