19 Septembrie 2018

UniCredit raspunde speculatiilor privind fuziunea cu Societe Generale: Avem un plan de transformare ce vizeaza in intregime dezvoltarea organica!



UniCredit SpA se concentreaza in intregime pe dezvoltarea organica, a afirmat marti directorul general al bancii italiene, Jean-Pierre Mustier, dezmintind speculatiile de pe piete privind o posibila fuziune cu grupul bancar francez Societe Generale, transmite Reuters.

"Vreau sa insist cu faptul ca UniCredit are un plan de transformare ce vizeaza in intregime dezvoltarea organica. Conducerea bancii este 100% dedicata acestui obiectiv", a declarat Mustier la o conferinta desfasurata la Paris, conform Agerpres.

Seful UniCredit a pledat pentru banci pan-europene mai mari, care sa sprijine companiile si economiile regiunii si sa contribuie la crearea de locuri de munca. Mustier a citat Germania ca una din tarile in care bancile nu sunt suficient de mari si de puternice pentru a raspunde necesitatilor pietei.

"Cea mai mare economie din Europa nu are banci capabile sa sprijine IMM-urile, aceasta este o problema. Nu este doar o problema germana, este una europeana", a afirmat directorul general al UniCredit. Acesta a adaugat: "Europa va avea succes daca va avea banci mai mari si mai eficiente".

Luna trecuta, actiunile UniCredit erau in crestere semnificativa la bursa de la Milano, dupa ce un cotidian financiar a publicat un articol conform caruia cea mai mare banca italiana a angajat un consultant pentru o posibila fuziune cu grupul bancar francez Societe Generale, o tranzactie vehiculata prima data in urma cu doi ani.

Discutiile intre cele doua banci pentru a analiza posibilitatile de integrare si achizitie au continuat, sustine cotidianul financiar italian MF, fara a preciza care este sursa informatiilor sale. UniCredit l-a mandatat pe Daniel Bouton, fost director general la Societe Generale care in prezent lucreaza la Rothschild & Co., pentru a studia proiectul de integrare cu banca franceza avand in vedere natura 'delicata' a discutiilor, sustine MF. La randul sau, Societe Generale a angajat banca JPMorgan Chase & Co, sustine cotidianul financiar.

Speculatiile cu privire la o posibila fuziune cu Societe Generale au venit la scurt timp dupa ce francezul Jean Pierre Mustier a fost numit la conducerea UniCredit, in 2016. In luna iunie a acestui an, Financial Times informa ca ambele banci analizeaza o fuziune, precizand insa ca discutiile sunt intr-un stadiu incipient.

Jean Pierre Mustier, care a fost directorul diviziei de corporate si investment-banking la Societe Generale, vrea sa extinda UniCredit dupa ce in ultimii doi ani a curatat bilantul bancii italiene. Chiar luna aceasta, Mustier declara ca UniCredit va trebui sa porneasca, din nou, pe o traiectorie de crestere dupa ce isi va atinge tintele stabilite pe 2019. "Vrem sa fim unul din castigatorii pan -europeni", a spus Mustier.

Potrivit cotidianul financiar italian MF, Jean Pierre Mustier crede in beneficiile unei fuziuni cu Societe Generale, care ar impinge banca intr-o directie mai pan-europeana.

In schimb, directorul general de la Societe Generale, Frederic Oudea, a infirmat recent informatiile referitoare la o posibila fuziune cu o banca straina. "Nu cred absolut deloc in fuziuni transfrontaliere in Europa", a spus Oudea la o conferinta organizata in luna iunie la Frankfurt. Oudea a atras atentia asupra faptului ca cerintele de capital pentru institutiile considerate prea mari pentru a fi lasate sa se prabuseasca descurajeaza fuziunile bancilor mari de pe continent.

UniCredit este prezent in 17 tari din lume, cu peste 8.500 de sucursale si 147.000 de angajati. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrala si de Est, unde realizeaza aproximativ 16% din veniturile sale. Grupul italian este prezent si in Romania prin UniCredit Bank Austria.



Citeste si