"La noi lucrurile se pun si asa si asa, ca sa zic asa. Pe de o parte, avem o pondere in PIB a datoriei mult mai mica decat Italia - si asta e de bine, dar in acelasi timp nu avem nici istoria creditarii, nici economia din spatele datoriei foarte puternice, asa incat noi platim mult mai mult decat platesc italienii pentru aceeasi datorie. Si daca dobanzile vor urca inca cu doua, trei puncte procentuale, pentru ca deficitul nostru este perceput de piete ca mare, s-a terminat! Deci, aceasta este problema! Problema este ca economia noastra este mica, chiar daca a crescut destul de rapid in ultimii ani. Riscam sa intram intr-o criza foarte mare, daca ajungem la un deficit bugetar mare - mare inseamna 4%, inseamna 5%, inseamna 3,5%. Deocamdata nu am ajuns acolo. Deocamdata stam bine, dar in orice caz suntem departe de MTO. MTO este 1%", a spus Eugen Radulescu, la un seminar organizat la Sinaia de Consiliul Concurentei si Consiliul Patronatelor Bancare din Romania.

Acesta a mentionat ca Romania nu va intra in criza a doua sau a treia zi, ci acest lucru se poate intampla si dupa un an sau doi.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Shutterstock / ncristian