wall-street.ro va invita sa participati IN DIRECT la seminarul de educatie bursiera, alaturi de unii dintre cei mai importanti specialisti in piete de capital, pentru a va initia in tranzactiile financiare si pentru a raspunde la intrebarile despre piata de capital.

Speakerii seminarului sunt Ioan Gheorghiu, Iulian Lupu, Claudiu Cazacu, Dan Stoicescu, Denis Farima, Adrian Simionescu, Mihai Vasiliu si Andrei Radulescu. Cititi aici mai multe detali despre acestia.

09:44
Nu uitati! Puteti scrie intrebarile voastre aici, iar noi le vom adresa in cadrul conferintei in timp real.
09:47
A inceput Seminarul de Educatie Bursiera organizat de wall-street.ro in parteneriat cu Pioneer Investments.
09:50
Incepe prezentarea lui Ioan Gheorghiu, director dezvoltare si vanzari Pioneer Asset Management.
09:51
Ioan Gheorghiu: Cea mai mare operatiune a Pioneer Investments din Europa Centrala si de Est este in Polonia unde am atins 6 mld. euro in administrare, de circa trei ori mai mult decat valoarea activelor administrate in Romania.
09:57
Ioan Gheorghiu: Avem 154 mld. euro active administrate in in lume si suntem prezenti in 26 de tari.
09:59
Ioan Gheorghiu: Cu cat ne asumam riscuri mai mari, cu atat putem castiga mai mult, insa doar pe termen lung. Pe termen scurt investitorii sunt expusi unor dezamagiri majore.
10:00
Ioan Gheorghiu: 1.000 de dolari investiti in 1928 in titluri de stat cu scadenta la un an s-ar transforma astazi in 23.000 de dolari, dublu fata de inflatie.
10:01
Ioan Gheorghiu: 1.000 de dolari investiti in indicele american S&P 500 s-ar transforma astazi in 2,2 mil. dolari
10:02
Ioan Gheorghiu: Un ciclu economic incepe cand inflatia este foarte scazuta, cand lichiditatea e mare si cand indicatorii anticipativi cresc. El se termina cand inflatia este mare, economia este supraincalzita, ratele dobanzilor sunt mari, si indicatorii anticipativi scad.
10:07
Ioan Gheorghiu: Economiile emergente si cele dezvoltate se afla acum la mijlocul ciclului economic. Si pentru a vedea acest lucru ne uitam la evolutia productiei industriala in SUA, Germania si Coreea de Sud, ca exponent al pietelor emergente. Observam o relansare a productiei industriale. De asemenea, vanzarile de retail in Statele Unite sunt la maxim istoric, la fel si in Germania, iar in Coreea de Sud sunt in crestere dar cu o oarecare incetinire. Deci, avem de a face cu o recuperare a productiei industriale si vanzarilor.
10:08
Ioan Gheorghiu: Indicatorii anticipativi ne dau indicii despre viitor. Noi consideram ca acesti indicatori conduc economia. Printr-un indicator anticipativ se sondeaza economia cu privire la intentiile de cumparare ale managerilor si intentiile acestora de face angajari. Exista un delay de 6 luni – 1 an intre indicatorii anticipativi si economia reala.
10:08
Ioan Gheorghiu: De fiecare data cand curba randamentelor scade, atunci pietele cat si economia cresc.
10:10
Ioan Gheorghiu: De asemenea, avem de a face cu o stabilizare a pietei imobiliare in Statele Unite.
10:11
Ioan Gheorghiu: Este dovedit ca fiecare crestere puternica a pretului la petrol arunca lumea in recesiune.
10:13
Ioan Gheorghiu: Ne-au placut actiunile ca urmare a profitabilitatii acestora in piata, avand in vedere ca ratia price/earnings este la un nivel redus acum.
10:13
13:51
Claudiu Cazacu: Educatia financiara este foarte importanta. Ea defineste sansele de succes ale unui investitor pe pietele de capital.
13:54
Claudiu Cazacu: In pietele financiare si nu numai este foarte important sa intelegem miscarile bancilor centrale din lume. Bancile centrale incearca prin deciziile lor sa stimuleze apetitul pentru risc.
14:01
Seminarul de Educatie Bursiera organizat de wall-street.ro in parteneriat cu Pioneer Investments s-a incheiat. Va multumim pentru interesul aratat.