Peste jumatate dintre romani considera ca George Enescu a avut cel mai mare impact pozitiv asupra muzicii romanesti din ultimii 100 de ani, arata un studiu realizat pentru postul de televiziune History. In plus, respondentii considera ca literatura este dominata de Mircea Eliade, in timp ce Henri Coanda este indicat ca avand cea mai semnificativa contributie in domeniul stiintei.

Astfel, conform studiului, topul personalitatilor din muzica romaneasca a ultimilor 100 de ani este dominat de George Enescu (57,1%), urmat la o distanta considerabila de Maria Tanase (14,7%) si trupa Phoenix (10,4%). Clasamentul personalitatilor cu impact pozitiv asupra muzicii este completat in mare masura de artisti din zona de muzica usoara: Tudor Gheorghe, Gica Petrescu si Ion Dolanescu, fiecare inregistrand intre 3% si 6% dintre voturi.

In ceea ce priveste domeniul stiintei, 34,2% dintre romani il plaseaza pe Henri Coanda in topul personalitatilor cu cel mai mare impact pozitiv in ultimii 100 de ani, in timp ce aproximativ o cincime i-a indicat pe Ioan Cantacuzino (19,4%) si Ana Aslan (18,1%). Pe de alta parte, unul din 10 romani nu a stiut ce personalitate sa indice, nume importante din stiinta, precum Emil Racovita sau Nicolae Paulescu, obtinand sub 9%.
De asemenea, conform participantilor la studiu, clasamentul literaturii romanesti din ultimii 100 de ani este dominat de Mircea Eliade (28,7%), urmat de Marin Preda (23,5%), Liviu Rebreanu (16,9%) si Nichita Stanescu (10%).

Informatiile sunt rezultatele unei cercetari realizate de History, in care romanii au mai fost rugati sa indice personalitati istorice remarcabile, perioade istorice benefice pentru tara, precum si evenimente economice si politice cu impact pozitiv asupra populatiei. Astfel, aproape jumatate dintre acestia considera ca perioada interbelica (1918-1938) a fost cea mai benefica din ultimii 100 de ani pentru Romania, in timp ce Regele Mihai, urmat de fostul dictator comunist Nicolae Ceausescu, a fost indicat ca personalitatea cu cel mai mare impact pozitiv asupra romanilor.

Studiul a fost realizat de catre compania iSense Solutions pentru History Romania, pe un esantion reprezentativ de 1.051 de respondenti, din mediul urban, cu varsta cuprinsa intre 16-65 de ani. Prin acesta, postul de televiziune sarbatoreste 100 de ani de la Marea Unire.

Televiziunea History, in prezent existenta in peste 302 milioane de locuinte din toata lumea, priveste istoria dintr-o perspectiva diferita, celebrand oamenii cu initiativa care ies din multime si isi lasa amprenta asupra lumii. Acesti oameni, prezenti in vasta diversitate de emisiuni difuzate de History, sunt nonconformisti care infrunta riscul, aduc schimbarea, modifica drumurile deja batatorite si imping limitele mai departe.

History este principala televiziune din portofoliul A+E Networks UK. History a aderat la ARMA in februarie 2013, cand a lansat un feed de transmisie localizat, putand astfel asigura grile de programe personalizate pentru Romania. Televiziunile History si History HD sunt disponibile prin Akta-DCS, Digi, iNES IPTV, Orange TV, Telekom si UPC.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri